vineri, 16 ianuarie 2009

UDMR: Sintagma de "stat naţional unitar" ar trebui înlocuită cu cea de "stat multinaţional"

Aducerea în discuţie a problematiicii revizuirii Constituţiei de către preşedintele Traian Băsescu dă aripi unor reprezentanţi UDMR. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, fostul deputat al Uniunii, Antal Arpad, s-a pronunţat pentru eliminarea din Constituţie a sintagmei de "stat naţional unitar" şi pentru înlocuirea cu cea de "stat multinaţional".

"Părerea mea este că, dacă dorim să modificăm Constituţia, s-o aducem mai aproape de realitate, ar trebui scoasă sintagma de Ťstat naţional unitarť din Constituţia României", a spus Antal, adăugând că aceasta ar putea fi înlocuită cu sintagma "stat multinaţional".

Edilul udemerist a ţinut să precizeze că această poziţie are caracter personal, arătând că nu ştie dacă UDMR va propune sau nu modificarea articolului 1 din Constituţie.

Antal Arpad mai consideră necesară introducerea în Constituţie ca limbi oficiale şi a altor limbi decât cea română, precum cea maghiară.

Antena3.ro

http://www.antena3.ro/stiri/politica/udmr-sintagma-de-stat-national-unitar-ar-trebui-inlocuita-cu-cea-de-stat-multinational_62258.html

2 comentarii:

Anonim spunea...

te-ai mai gandit sa mai scrii si tu pe blog ? Idiotule !

M.Florin spunea...

tupeul acestor personaje este de neimaginat..... dar la o stana fara caini cum este Romania nimic nu mai mira pe nimeni

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc