miercuri, 19 martie 2008

Romanii sunt somati sa vorbeasca maghiara

Emil Boc, seful principalului partid politic romanesc, daca avem in vedere cota de sustinere publica, este atacat violent de organizatii maghiare si de anuntatul viitor presedinte al PCM (www.partidulcivicmaghiar.com), Laszlo Tokes. Acesta din urma il acuza pe Emil Boc ca „a aprobat manifestatia de protest antimaghiara, cu caracter fascistoid, organizata la Cluj-Napoca”. De asemenea, Emil Boc a primit din partea Asociatiei Tinerilor Maghiari o scrisoare in care este acuzat ca „a cauzat grave prejudicii natiunii noastre”. In finalul scrisorii, presedintele PD-L este somat sa raspunda bilingv, (si) in limba maghiara!
”Agresarea brutala a lui Lehel Lezsai aminteste de evenimentele sangeroase antimaghiare din martie 1990” afirma Tokes, care a cerut maghiarilor „sa protesteze ferm fata de provocarile si atrocitatile menite sa profaneze ziua nationala si sa lezeze mandria nationala a maghiarilor”. Intre timp insa, s-a dovedit ca asa-zisa agresare brutala a tanarului care se plimba cu steagul maghiar prin Cluj nu a avut de-a face in nici un fel cu Asociatia Noua Dreapta, acuzata violent de liderii UDMR ca ar fi vinovata de agresarea elevului ungur. Deputatii UDMR Arpad Antal si Tamas Sandor au declarat chiar ca vor cere ministrului de Interne sa interzica Asociatia Noua Dreapta. Provocare maghiara
Contactat de reporterii ZIARUL, liderul organizatiei Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a precizat ca „vom depune o plangere penala pentru calomnie, pentru ca tanarul ungur a declarat la toate posturile de televiziune ca Noua Dreapta l-a batut, ceea ce este o minciuna provocatoare. Actiunea noastra de la Cluj nu a fost indreptata impotriva maghiarilor, ci a fost una de sustinere a articolului 1 din Constitutie, articol pe care UDMR il incalca in mod constant in ultimii 12 ani, prin declaratiile privind autonomia tinutului Secuiesc”.
Ofensa adusa drapelului Romaniei
Incalcarea legilor nu se opreste la declaratii, deoarece liderii maghiari au trecut si la fapte pe plan local. Astfel, jurnalistul Dan Tanasa (http://tanasadan.blogspot.com) ne-a adus la cunostinta faptul stupefiant ca drapelul Romaniei de pe cladirea Consiliului Judetean Covasna din Sfantu Gheorghe era coborat in berna (la jumatatea stalpului), in semn de doliu, in data de 15 martie (foto). La fel ca si in 2006, cand pe 1 decembrie, de Ziua Nationala, la Cluj, UDMR a depus o jerba indoliata cu panglica neagra. Potrivit Legii nr. 75 publicata in Mon. Oficial nr. 237 din data de 8/26/94 L75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice, Art. 6. - Drapelul Romaniei in berna se arboreaza in zilele de doliu national, stabilite de Guvern. Articolul 20 prevede ca: Cetatenii sunt datori sa manifeste respect fata de drapelul si imnul national al Romaniei si sa nu comita nici un act prin care s-ar aduce ofensa acestora. ZIARUL cere, pe aceasta cale, potrivit legii, ca autoritatile sa se autosesizeze pentru ofensa adusa drapelului de catre oficiali ai statului din cadrul institutiei Consiliului Judetean Covasna din Sfantu Gheorghe.
Politie cu stema Ungariei Mari
In plus, tot Dan Tanasa ne informeaza ca masinile Politiei Comunitare din Sfantu Gheorghe sunt inscriptionate in limba maghiara. Loganul fotografiat de Dan Tanasa are pe capota scris mare „Politia Comunitara” in limba maghiara. De asemenea, pe capota, pe langa denumirea institutiei in limba maghiara, mai sta la loc de cinste si stema orasului Sfantu Gheorghe, contestata de comunitatea romanilor din oras si care este aproape identica cu cea din timpul Imperiului Austro-Ungar! Politia Comunitara este subordonata Consiliului Local Sfantu Gheorghe si este formata din corpul fostilor gardieni publici. Din informatiile de la fata locului rezulta ca nici un roman nu este angajat al Politiei Comunitare Sfantu Gheorghe, confirmand inca o data epurarea etnica a romanilor din Covasna si Harghita. In Sfantu Gheorghe mai traiesc inca, in ciuda sicanelor UDMR, peste 15 mii de romani, care se simt terorizati in fiecare zi de isteria si neobrazarea liderilor organizatiilor maghiare.
UCM Covasna reclama www.partidulcivicmaghiar.com
Conducerea Uniunii Civice Maghiare – „Scaunul” Sfantu Gheorghe se declara revoltata de faptul ca, pe un portal intitulat www.partidulcivicmaghiar.com, sunt publicate „materiale umilitoare” la adresa maghiarilor. www.partidulcivicmaghiar.com ar fi un site care contine texte ce „incita la conflict interetnic”. Gazda Zoltan declara ca a propus „sa fie sesizata in acest caz Politia si CNCD”. Se dovedeste ca PCM este anexa UDMR deoarece si deputatul udemerist Antal Arpad a anuntat, cu doua zile in urma, ca va sesiza Politia, Uniunea Europeana si Piramidele din Keops deoarece pe un site a fost postat, sub titlul www.susopinca.net, un cantec intitulat „imnul UDMR” (www.udmr.info) si care contine „expresii mai mult decat jignitoare la adresa maghiarilor” legate de o statuie in jurul careia s-ar da m...e ungurilor revizionisti
http://www.ziarul-ziarul.ro/articol4024/Romanii-sunt-somati-sa-vorbeasca-maghiara.htm

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc