miercuri, 24 martie 2010

Ştampilele lui Antal Arpad, în afara legii

Ştampilele concepute de către primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, la mijlocul lunii februarie, sunt ilegale, ele nerespectând prevederile în vigoare.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că cele trei feluri de ştampile, pe care Antal Arpad le-a lansat ca fiind proprii Primăriei Sfântu Gheorghe, nu respectă legea, deoarece nu au în centru stema României.

„Legea spune că ştampilele aparţinând instituţiilor statului şi administraţiei trebuie să conţină stema României şi denumirea instituţiei în limba română”, a explicat prefectul.

Acesta a adăugat însă că trebuie reţinut faptul că municipalitatea din Sfântu Gheorghe nu a utilizat aceste noi ştampile pe documente oficiale – cel puţin nu pe unele care să ajungă la Prefectura Covasna. În acelaşi context, Gyorgy Ervin a atenţionat că situaţia în care ştampilele vor fi folosite – chiar şi pe scrisori către cetăţeni, va putea fi interpretabilă din punct de vedere al legalităţii.

În urmă cu mai multe săptămâni, primarul Antal Arpad a prezentat trei rânduri de noi ştampile la Primăria Sfântu-Gheorghe.

Ştampilele concepute la nivelul Primăriei Sfântu Gheorghe sunt în culorile negru şi verde, cuprind denumirile „Sfântu Gheorghe. Judeţul Covasna. România. Primar” şi au în centru stema oraşului, fiind realizate în trei variante: română, maghiară şi bilingv.

„În relaţia cu instituţiile Statului, vom folosi ştampila conform legii – pe cea cu stema României. Eu, de exemplu, comunic şi cu locuitorii oraşului – conforma legii nu trebuie să pun ştampilă pe respectiva scrisoare, der eu o pun pentru că arată mai bine şi cred că e o chestiune de respect faţă de oameni”, a declarat Antal Arpad, referitor la spusele prefectului Gyorgy Ervin, menţionând totodată că a plătit din buzunarul propriu conceperea ştampilelor, deci aceste noi însemne nu au fost realizate din bani publici.

Sfântu Gheorghe are, de la începutul lunii februarie, inclusiv însemne specifice ale municipiului – drapel, stemă şi fanion, acestea urmând să se regăsească, de acum încolo, pe diverse documente sau pe alte obiective ce au legătură cu Primăria municipiului.

Monica Vajna

http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=7438

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc