vineri, 1 august 2008

Noi inscriptii xenofobe impotriva romanilor timoceni la Negotin

Pe fondul atacurilor continui impotriva liderilor romani din Timoc si impotriva Parintelui Boian si a bisericutei romanesti de la Malainita, la Negotin au aparut din nou inscriptii xenofobe carora autoritatile sarbe, se pare, nu le dau nici-un raspuns, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Inscriptiile sunt indreptate impotriva numeroasei comunitati romanesti din zona Timocului si au aparut de cateva zile pe un zid cu expunere din Negotin. Textul « Serbia la sarbi » si « Romanii(valahii) la Romania », incita la expulzarea romanilor din Serbia si sunt identice celor aparute in Croatia, Bosnia sau Kosovo, atunci cand ultranationalistii sarbi doreau expulzarea altor etnii decat cea sarba, de pe teritoriul controlat de ei.
Reamintim ca zona Timocului a fost ocupata de sarbi la 1830, iar populatia romaneasca a fost supusa dupa aceasta data unui agresiv proces de represiune si asimilare.
Este de asteptat ca noul guvern de la Belgrad sa schimbe atitudinea fata de comunitatea romaneasca din zona cu atat mai mult cu cat aceasta a votat masiv pentru un curs european al Serbiei si implicit pentru partidul lui Boris Tadici. Nu ar fi rau daca si guvernul pro-european de la Belgrad ar da aceleasi semne de incredere catre romanii din Timoc pe care acestia le-au dat deja prin vot, acestui guvern.

Foto Timoc Press

http://www.rgnpress.ro/Social/Noi-inscriptii-xenofobe-impotriva-romanilor-timoceni-la-Negotin.html


Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc