sâmbătă, 9 mai 2009

Militiile paramilitare neonaziste se antreneaza nestingherite in Ungaria

Organizatia neonazista Frontul National Ungar (Magyar Nemzeti Arcvonal - MNA) a organizat antrenamente pentru militiile sale in apropiere de Gyor (nord-vestul Ungariei) la inceputul lunii mai, relateaza vineri cotidianul Nepszabadsag, preluat de agentia MTI si Agerpres. Fluturasii de rectrutare ai MNA ii indemnau pe toti cei care nu sunt "gay, tigani sau evrei" sa se inscrie in taberele de antrenament, promitand o era de "sange si fier".
MNA planuieste sa-si uneasca fortele cu Miscarea pentru o Ungarie Unificata si are deja o intelegere cu Miscarea Pax Hungarica, al carei lider a negat recent Holocaustul, mai precizeaza publicatia, care subliniaza ca miscarile de extrema-dreapta cred ca pot castiga teren in contextul crizei economice si al incertitudinii care domneste in politica interna.
Este interzis accesul in taberele de antrenament ale MNA cu telefoane mobile sau cu orice alt echipament de inregistrare video sau audio.
Imaginile cu MNA postate pe internet arata cateva zeci de tineri in uniforme militare, cu steaguri si bannere asociate cu extrema dreapta ungara. Acestia au fost vazuti purtand arme, printre care si lansatoare de racheta, desi expertii au declarat publicatiei ungare ca nu este clar daca aceste arme sunt adevarate sau nu. Ministrul Justitiei Tibor Draskovics a cerut sefului politiei sa investigheze activitatile grupului, mentioneaza agentia ungara de presa.
http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-09&id=27474

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc