duminică, 10 mai 2009

Pe net, România a ocupat Ungaria

Mass-media ungară a făcut apel la cetăţeni să vină la luptă pentru eliberarea Budapestei şi pentru atacarea Transilvaniei. Într-o lume virtuală, construită în jocul de strategie eRepublik, România este o forţă mondială. A ocupat eUngaria şi s-a unit cu eMoldova. Click AICI dacă vrei să fii soldat în armata României pe eRepublik!


În eRepublik, ţara noastră are diplomaţi de succes, politicieni cinstiţi, armată puternică şi antreprenori inteligenţi. După americani, românii sunt cei mai numeroşi „e-cetăţeni”, în număr de peste 15.000, iar ca putere politică, România s-a impus în joc încă de la început. Jucătorii români au cucerit teritoriu după teritoriu şi nimic nu părea că stă în calea creşterii lor economice şi politice.

Prin referendum, jucătorii din Republica Moldova au votat unirea cu România. România devenise din ce în ce mai puternică, până când, în eUngaria, ţară ocupată de eRomânia, s-a făcut mobilizarea. Cea mai accesată publicaţie maghiară online a chemat maghiarii la luptă în www.erepublik.com.

Din eRepublik în realitate

Multi-playerul de strategie eRepublik a atras până acum 134.000 de ecetăţeni. „Jocul nu oferă o grafică spectaculoasă, ci atrage prin complexitatea lui”, a spus e-ministrul de externe Sebastian Mahu.

În viaţa reală, Sebastian este asistent universitar în Iaşi şi apreciază lumea economică, socială şi politică din eRepublik. Tocmai de aceea, doreşte să îi înveţe pe studenţi economie prin intermediul jocului.

„Aş vrea ca pe viitor să le propun să facă firme în eRepublik şi să vadă cum se poate rezista pe piaţa economică de acolo”, a adăugat Sebastian. Datorită complexităţii jocului, media de vârstă a e-cetăţenilor este de 28-30 de ani. Jucătorii pot petrece în lumea virtuală de la câteva minute, la ore întregi în fiecare zi.

„În eRepublik întâlneşti de toate, de la orgolii politice, la jurnalişti care vor să se afirme, soldaţi care luptă ambiţios sau senatorii care îi reprezintă”, a mai spus Sebastian Mahu.

„Jocul atrage prin faptul că aici poţi face ceea ce în România reală nu îţi este permis. Ne putem bucura de un PIB consistent, de resurse şi diplomaţie pe măsură”, a adăugat e-ministrul de externe. Români există şi în spatele jocului, întrucât directorul tehnic al echipei care implementează eRepublik este bucureşteanul George Lemnaru.

Preşedintele eRomâniei se distrează

Alex Crăciun este la al cincilea mandat de preşedinţie a eRomâniei. Este originar din Brăila, are 28 de ani, dar în prezent locuieşte în Bucureşti. În Capitală organizează frecvent întâlniri cu românii din spatele e-cetăţenilor, unde stabilesc strategii şi aleg ţări pentru posibilele alianţe. Multe dintre deciziile sau strategiile lor pentru eRepublic sunt luate în funcţie de ce nu reuşesc să schimbe în România reală.

„Am început să joc anul trecut şi m-a atras partea economică. Mi-am făcut firme, treaba mergea bine, aşa că am intrat în politică. Cu toţii jucăm acest joc din dorinţa de distracţie. Ne distrăm câştigând, recuperându-ne teritoriile care acum fac parte din Bulgaria, cum ar fi Cadrilaterul, şi Ucraina, cum este cazul Bucovinei. La pachet cu Bulgaria vom avea şi Ungaria. Mulţi dintre voi aşteaptă asta!”, a spus Alex Crăciun, e-preşedintele e-României.

Cele două ţări îşi cheamă la luptă e-cetăţenii

„Cel mai mare portal online din Ungaria a publicat trei zile la rând, pe prima pagină, articole în care îi îndemna pe maghiari să nu se lase invadaţi de români”, a spus Sebastian Mahu, e-ministrul de externe al României.

După această promovare puternică, 7.000 de „bebeluşi“ maghiari au intrat în joc şi au crescut alături de ţara pe care o reprezentau. „Cu toate strategiile lor, noi luptăm inteligent”, a adăugat Sebastian Mahu.

În scurt timp însă, eUngaria a reuşit să-şi ia înapoi teritoriile cucerite de e-cetăţenii români. Pentru că se luptau în acelaşi timp pe trei fronturi, după o dominaţie de opt luni, e-românii au pierdut Budapesta. Acum, românii din eRepublik îşi aleg cu grijă aliaţii, dar şi regiunile care le pot aduce o creştere economică substanţială.

eUngaria vrea eTransilvania

După opt luni sub ocupaţie românească, locuitorii eUngariei au reuşit eliberarea Budapestei şi şi-au propus cucerirea eTransilvaniei.

Pentru a putea face faţă invaziei maghiare, românii au mare nevoie de forţe proaspete şi de noi bebeluşi (nou-intraţi). „Fără un aflux de bebeluşi români, în viitor e posibil să ne cucerească ungurii, căci, mânaţi de un imbold patriotic, mii de unguri se nasc în joc, cu unicul scop de a cuceri eRomânia”, a scris SkizZ, un e-cetăţean al eRomâniei pe site-ul jocului de strategie.

Elisabeta Vasiliu a răspuns apelului autorităţilor şi dă o mână de ajutor pentru menţinerea teritoriilor eRomâniei

Nou-intraţii în eRomânia sunt bebeluşi şi cresc de la o zi la alta. În funcţie de implicarea şi de inteligenţa corespondenţilor lor din lumea reală, bebeluşii se dezvoltă şi pot ajunge în timp e-deputaţi, e-preşedinţi sau e-jurnalişti.

„Vă scriu din Budapesta ocupată de români“

După ocupaţia e-română, care a durat din octombrie 2008 - aprilie 2009, www.index.hu publica:„Ajutor, e-românii au ocupat eUngaria! Dacă vreţi să ştiţi cum ar fi Ungaria pe care ne-o visăm noi nouă, intraţi pe socio-simulatorul eRepublik. Să staţi sub ocupaţie românească şi să lucraţi într-un furnal polonez pentru mâncare”. Un alt maghiar scria: „Vă salut. Vă scriu din Budapesta ocupată de români. Nu pot să vă anunţ nicio îmbunătăţire a lucrurilor. În toată istoria nu a existat o situaţie la fel de critică precum aceasta”.

15.000 este numărul jucătorilor români, dintr-un total de 134.000 de cetăţeni ai eRepublik.

Cum devii cetăţean al eRepublik

-Pe pagina principală a eRepublik există butonul „Become a citizen” (Cum devii cetăţean).
-Personajul creat va creşte în experienţă muncind sau luptând în război.
-Primul lucru care trebuie făcut este găsirea unui loc de muncă, la secţiunea „market – job market”.
-După nivelul doi, personajul se poate „antrena”, ceea ce îi va creşte puterea şi, în consecinţă, experienţa obţinută în luptă.
-Atenţie la „wellness” (bunăstarea) personajului. Dacă acesta este sub 40 (din 100), nu poţi lupta în războaie, iar dacă ajunge la 0, personajul „moare”.


http://www.adevarul.ro/articole/pe-net-romania-a-ocupat-ungaria.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc