marți, 5 februarie 2008

KOSOVO-ul romanesc aproape iesit de sub autoritatea statului roman


Cezar Ivanescu il acuza pe Mircea Dinescu de complicitate in moartea lui Marin Preda

ACADEMIA: In prezent judeţele Harghita şi Covasna sunt supuse unui proces constant de epurare etnică * Laszlo Tokes si-a inceput campania anti-Romania la Bruxelles

Image
www.covasna.net - www.kovaszna.net - „Bine ati venit in regiunea Trei Scaune"
Image

Institutul de Sociologie al Academiei Române

Centrul pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române

Centrul de Geopolitică al Universităţii din Bucureşti

Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna

Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni

Cu prilejul lansării lucrării "Un fals referendum pentru impunerea unei autonomii anacronice deja existente" – autori Ioan Lăcătuşu şi Ioan Solomon - a avut loc o dezbatere în care profesori universitari, politicieni, militari, cercetători au considerat necesară tragerea unui semnal de alarmă pentru opinia publică, Administraţia Prezidenţială, Cabinetul Primului Ministru, Parlamentul şi alte instituţii ale statului român în legătură cu situaţia de o gravitate excepţională a comunităţii românilor din judeţele Harghita şi Covasna, în contextul politic intern şi internaţional actual.

Avem în vedere în special utilizarea forţată a situaţiei din Kosovo ca şi precedent pentru România de către înalţi oficiali străini şi lideri ai minorităţii maghiare din România.

De asemenea, în două judeţe din mijlocul României - pământ natal al poporului român cu cea mai mare densitate de cetăţi dacice şi castre romane după Ţara Haţegului, se produce un fenomen antieuropean de enclavizare nemaiîntâlnit în Europa. Comunitatea maghiară se transformă într-o masă etnică închisă, blocată între propriile frontiere mentale, obsesiv segregaţioniste.

Nu mai există locuri în Europa în care populaţia majoritară dintr-o ţară să fie asimilată de o alta declarată minoritate. În acest fel, comunitatea românească se regăseşte segregată după principii medievale în propria ţară – accesul românilor la locurile de muncă, la decizii şi la resurse financiare fiind restricţionat de 18 ani de dictatura etnocratică a formaţiunilor politice maghiare.

Limba română, ca limbă oficială a statului român, e eliminată din spaţiul public, fiind înlocuită de limba maghiară. Astfel, opinia publică din România nu cunoaşte că în prezent judeţele Harghita şi Covasna sunt supuse unui proces constant de epurare etnică.

Administraţia publică este pe punctul de a fi scoasă total de sub autoritatea statului român.

Agravarea situaţiei şi recrudescenţa demersurilor separatiste sunt încurajate de complicităţi politico-economice transpartinice şi de lipsa de reacţie a instituţiilor statului, prizoniere ori ale complicităţilor respective, ori ale incapacităţii de gestionare a unor situaţii care vizează siguranţa naţională.

Pe fond, considerăm că problema este aceea a diminuării dincolo de pragul critic, a sentimentului de solidaritate colectivă şi a interesului naţional.

În încheiere, solicităm partidelor politice, ca semn de responsabilitate, să-şi precizeze public şi neechivoc poziţia faţă de această problematică.

Întâlnirea de la Bucureşti pentru o identitate deschisă – 01.02.2008

LASZLO TOKES SI-A INCEPUT CAMPANIA ANTI-ROMANIA IN PARLAMENTUL EUROPEAN

Seful Biroului din Sfantu Gheorghe al europarlamentarului Laszlo Tokes, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat ca Tokes a apreciat, la 30 ianuarie a.c. , intr-un discurs rostit in plenul Parlamentului European, ca proiectul de lege privind insusirea limbii romane de catre etnicii maghiari este "absurd". Kulcsar Terza Jozsef a declarat intr-o conferinta de presa, ca europarlamentarul Tokes a subliniat ca initiativa conservatorilor are caracter "discriminativ extremist", transmite Mediafax. Tokes a mentionat in discursul lui ca proiectul de lege este absurd si este un atac impotriva comunitatii maghiare din Transilvania. De asemenea, Tokes a vorbit si despre proiectul legii invatamantului, aflat in dezbatere publica, sustinand ca si acesta contine elemente discriminative la adresa minoritatilor nationale din Romania.

Kulcsar Terza a adaugat ca Tokes a transmis si o scrisoare si comisarului european Leonard Orban, in legatura cu cele doua proiecte de legi mentionate.

La randul sau, presedintele Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca organizatia locala a UCM contesta decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii in legatura cu proiectul de lege al conservatorilor referitor la insusirea limbii romane de catre etnicii maghiari.




http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=624&Itemid=1

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc