vineri, 15 februarie 2008

Proteste romanesti impotriva stemei revizioniste la Covasna

Proteste romanesti impotriva stemei revizioniste la Covasna
Intr-o scrisoare deschisa adresata Ministerul Internelor si Reformei Administrative, doua asociatii romanesti din Covasna readuc in atentia autoritatilor abuzurile antiromanesti pe care le fac autoritatile locale maghiare. Cele doua asociatii cer ca Guvernul sa nu aprobe stema propusa de Primaria orasului Covasna, pentru ca aceasta este o „ o stema vadit revizionista, cu continut monoetnic si coloratura ce face trimitere la culorile drapelului national al Ungariei, si care neaga existenta majoritatii romanesti, numeric inferioare in acest oras », transmite Romanian Global News.

„Prin prezenta, solicitam sa nu fie aprobata prin hotarare de guvern stema orasului Covasna, declarata si statiune balneara de interes national din urmatoarele, serioase si legale, motive:
- nu simbolizeaza, intr-o forma concentrata, traditiile istorice, realitatile economice si social-culturale, locale, specifice unitatii administrativ-teritoriale oras Covasna
- este o stema vadit revizionista, cu continut monoetnic si coloratura ce face trimitere la culorile drapelului national al Ungariei, si care neaga existenta majoritatii romanesti, numeric inferioare in acest oras
- este o stema discriminatorie fata de majoritatea romaneasca din orasul Covasna, care nu se vede reprezentata in viitorul insemn oficial al orasului », se arata in comunicatul celor doua asociatii citat de Romanian Global News.
« Proiectul de stema a fost adoptat printr-o hotarare ilegala a Consiliului Local Covasna, ce poarta numarul 97/2005. Ilegalitatea hotararii susamintite este data de urmatoarele:
- nu a fost supusa niciodata dezbaterii in sedintele Consiliului Local, anterioare celei in care s-a luat hotararea
- nu a fost niciodata afisata si adusa la cunostinta publica, deci nu s-a dat dreptul locuitorilor orasului sa-si exprime punctul de vedere, incalcandu-se astfel dreptul lor legal de a fi consultati, dar si procedura legala prevazuta de H.G. 25/2003
Rezulta foarte clar, din cele expuse, ca stema ce urmeaza sa fie aprobata de Guvernul Romaniei, adoptata prin Hotararea nr. 97/2005 de Consiliul Local cu unanimitatea voturilor consilierilor UDMR, este cu totul alta si nu face parte din cele trei steme afisate spre dezbaterea publica, de unde deriva si incontestabila ilegalitate a hotararii ce o promoveaza. A fost, evident, o inselare a tuturor locuitorilor orasului Covasna, statiune balneara de interes national.
Pentru noi, semnatarii, este stupefiant faptul ca institutia prefectului nu a sesizat vizibila ilegalitate de fond si procedurala si nu a atacat in contencios, ca nelegala, Hotararea 97/2005 a Consiliului Local al orasului Covasna, drept pentru care va solicitam anchetarea acestei situatii si sanctionarea celor vinovati de nerespectarea legilor Romaniei.
In cazul in care solicitarile noastre nu vor primi, prin fapte, un raspuns conform legilor in vigoare, iar proiectul de stema (unul din nenumaratele elemente ale amplei politicii UDMR-iste de marcare a teritoriului cu simbolistica maghiara a tinutului secuizat) se va concretiza intr-o stema aprobata prin Hotarare a Guvernului, ne rezervam dreptul de a sesiza instanta de judecata competenta pentru anularea Hotararii de Guvern, dar si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru crearea, printr-un act al unei autoritati publice, a unei stari de inferioritate pentru populatia romaneasca a orasului Covasna.

Pe acesta cale, tot in contextul amplei politicii UDMR-iste de marcare a teritoriului cu simbolistica maghiara, va sesizam asupra aprobarii de catre Consiliul Judetean Covasna a drapelului national secuiesc ca drapel al judetului. Fata de aceasta provocare neconstitutionala si nelegala va solicitam sa dispuneti Prefectului judetiului Covasna, dl. Gyorgy Ervin, sa intreprinda toate demersurile necesare conform atributiilor sale legale pentru anularea hotararii nelegale.
Avand convingerea ca nimic nu e mai presus de legea tarii, aparata cu onoare de institutia careia ne adresam, asteptam cu incredere raspunsul dumneavoastra », se mai arata in comunicatul semnat de Asociatia « Noi Romanii » si Asociatia « Iustinian Teculescu ».

http://www.rgnpress.ro/Social/Proteste-romanesti-impotriva-stemei-revizioniste-la-Covasna.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc