marți, 2 octombrie 2007

Masacru În Deltă

Jurnalul NationalAliniere completă pe verticală
JEFF PACHOUD/AFP/AFP
ÎMPUŞCÅTURI. Vânătorii italieni fac din nou ravagii în Rezervaţie


2007 10 02| de Alexandru Nastase

Vânători de păsări italieni au ucis zeci de mii de păsări sălbatice în Delta Dunării, având permise false emise de asociaţiile de vântori din România. Informaţia este publicată de ziarul scoţian Sunday Herald, care îl citează pe Paul Cononov, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării. Deşi sezonul de vânătoare începe în Rezervaţie abia la 1 noiembrie, asociaţiile de vânători din România au ignorat prohibiţia şi au invitat în Deltă vânători şi organizaţii de vânătoare italiene. "Societăţile române de vânătoare au emis pentru «turiştii italieni» permise de vânătoare ilegale. Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Tulcea a emis 68 de astfel de permise individuale şi alte 40 pentru asociaţiile de vânătoare din Italia. Mai multe grupuri de vânători italieni, beneficiari ai acestor permise ilegale, au împuşcat tot ce le-a ieşit în cale şi au omorât mii de gâşte sălbatice şi de raţe în câteva ore, în Tatanir şi Pardina", a spus Cononov. Acuzaţiile sunt susţinute şi de Comisarul-şef al Gărzii de Mediu a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Costel Ifrim: "Italienii au împuşcat mii de păsări sălbatice din Deltă, dar nici o sancţiune nu a fost dată asociaţiilor de vânătoare din România, care au emis ilegal permisele, pentru că reprezentanţii acestora au contestat în instanţă interdicţia temporară a vânatului".


NEGARE. Marin Sultan, directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Tulcea, a negat acuzaţiile guvernatorului Cononov şi a contestat în instanţă dreptul Rezervaţiei de a întârzia începutul sezonului de vânătoare. "Până când se va da verdictul, masacrul păsărilor din Deltă continuă", notează publicaţia. Legile Uniunii Europene i-au făcut pe vânătorii italieni să migreze spre est, iar pentru un timp şi-au petrecut sezoanele de vânătoare în Ungaria.


PRECEDENT. Deşi programată iniţial pentru 15 septembrie, deschiderea sezonului de vânătoare a fost amânată cu o lună şi jumătate, deoarece multe specii de păsări cuibăresc încă. În 2005, însă, cel care acum face acuzaţii, Paul Cononov, a refuzat amânarea deschiderii sezonului, fapt ce a dus la un alt măcel în Rezervaţia Biosferei.


http://www.jurnalul.ro/

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc