sâmbătă, 27 octombrie 2007

Biserica Ortodoxa Romana se reintoarce in Sudul Basarabiei si Transnistria




Bucuresti, Romania/ Romanian Global News
vineri, 26 octombrie 2007
Image
Daca geopolitica guvernului si MAE in ceea ce priveste romanii de pretutindeni este falimentara, BOR incepe sa suplineasca dezinteresul si prostia politicienilor si diplomatilor din Romania, care se ocupa de domeniu, luand decizii de importanta majora pentru romanii care traiesc dincolo de frontierele actuale ale Romaniei. In zilele de 22 - 24 octombrie 2007, la resedinta patriarhala, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Daniel, a avut loc sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Dintre hotararile luate sunt unele care sunt extrem de importante pentru romanii de pretutindeni.
Una dintre cele mai importante este cea de infiintare sau reactivarea in cadrul Patriarhiei Romane a urmatoarelor noi eparhii in cadrul Mitropoliei Basarabiei:
- Episcopia de Balti (fosta a Hotinului), cu sediul in orasul Balti;
- Episcopia Basarabiei de Sud (fosta de Cetatea Alba-Ismail), cu sediul in orasul Cantemir;
- Episcopia Ortodoxa a Dubasarilor si a toata Transnistria (fosta Misiunea Ortodoxa Romana din Transnistria), cu sediul la Dubasari.
In ceea ce priveste emigratia romaneasca, in cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale se infiinteaza Episcopia Ortodoxa Romana a Spaniei si Portugaliei.
In cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Centrale si de Nord se infiinteaza Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm.
De asemenea se infiinteaza pentru romanii din Australia si Noua Zeelanda, Episcopia Ortodoxa Romana din Australia si Noua Zeelanda, cu sediul la Melbourne, dependenta canonic direct de Patriarhia Romana.

http://www.rgnpress.ro/

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc