joi, 19 noiembrie 2009

Antal Arpad nu vrea să-i supere pe români exact de ziua lor

Primarul numicipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu ştie încă dacă va lua parte la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României, de 1 Decembrie.

Antal Arpad crede că momentul în care primarul de Sfântu Gheorghe va lua parte la manifestările de 1 Decembrie va veni cu siguranţă, însă nu se ştie dacă acest moment va fi în 2009 sau mai târziu.

„Cred că e o chestiune de normalitate participarea la aceste manifestări, însă e şi o problemă: eu, dacă mă duc la evenimentele de 1 Decembrie, va trebui să le aduc aminte românilor de promisiunile făcute secuilor din Transilvania, în 1918. Eu nu pot face altceva, îi respect pe români, dar dacă mă duc va trebui să le vorbesc românilor despre un lucru care nu a fost respectat din 1918 până în 2009 – deci aproximativ de 90 de ani s-a făcut această promisiune, de acordare a autonomiei pentru secuii din Transilvania”, a explicat primarul.

Acesta este de părere că le-ar crea disconfort românilor în ceea ce priveşte ziua de 1 Decembrie şi spune că nu şi-ar dori să-i supere pe aceştia exact în cadrul unei sărbători, drept pentru care nu a dat niciun răspuns clar vizavi de participarea sa la manifestările din acest an dedicate Zilei Naţionale. Anul trecut, atât primarul Antal Arpad cât şi preşedintele CJ, Tamas Sandor, au lipsit de la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale.

Monica Rizea
http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=5111

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc