marți, 10 noiembrie 2009

În România limba oficială este româna, cui îi pasă?

La final de campanie electorala, judetele Harghita si Covasna vor fi impanzite cu afise in limba maghiara infatisandu-l pe actualul presedinte, Traian Basescu.

"Egy mindenkiert", care inseamna "Unul pentru toti" va fi sloganul tiparit pe afise, iar de coordonarea campaniei cu tinta clara - minoritatile din zona - se ocupa presedintele PD-L Sfantu Gheorghe, Dan Manolachescu.

Potrivit Mediafax, campania in limba maghiara pentru Traian Basescu a fost realizata pe plan local de organizatia judeteana a partidului, Manolachescu sustinand ca PDL Covasna a spus de mai multe ori ca se adreseaza tuturor cetatenilor din zona, indiferent de nationalitate.

Si PNL Covasna a tiparit mai multe afise electorale in limbile romana si maghiara cu titlul "Noi alegem".

Campania candidatului liberal este condusa, in judetele cu minoritati maghiare, de presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, iar mesajul afiselor in care sunt pozati cetateni din zona, ar fi "oameni care garanteaza pentru Crin Antonescu".

PSD va face afise in maghiara pentru Geoana doar pentru turul II

PSD Covasna a decis sa tipareasca afise menite a-i indemna pe maghiarii din judet sa-l voteze pe Mircea Geoana abia pentru turul al doilea de scrutin.

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama a declarat pentru Agerpres ca i se pare important ca mesajul lui Mircea Geoana sa ajunga si la maghiari, insa e de parere ca optiunile acestora pentru primul tur sunt deja conturate, in conditiile in care UDMR are propriul candidat la presedintia Romaniei.

"Ne intereseaza electoratul maghiar, avem acelasi mesaj catre toti cetatenii Romaniei, dar in ce priveste afisele in limba maghiara ne vom concentra asupra acestui aspect in turul al II-lea de scrutin", a declarat Horia Grama.

http://www.ziare.com/basescu/afise-cu-basescu-si-antonescu-in-limba-maghiara-945708

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc