joi, 19 noiembrie 2009

Contract de infratire cu un judet din Ungaria

Consilierii judeteni harghiteni au aprobat, miercuri, in sedinta extraordinara, infratirea cu judetul Hajdú-Bihar, din Ungaria, contractul de colaborare urmand sa fie semnat la sfarsitul saptamanii. Potrivit hotararii Consiliului Judetean Harghita, cooperarea va consta in schimburi de informatii si de experienta, dar si realizarea de proiecte si programe comune in domenii precum administratia publica, urbanism, mediu, economie, comert, educatie, cultura si sport.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a afirmat ca aceasta colaborare este foarte importanta, mai ales in domeniul turistic, tinand cont ca distantele intre cele doua zone nu sunt foarte mari. Borboly a spus ca deja au inceput schimburile culturale si economice si si-a exprimat speranta ca asa cum multi harghiteni merg la tratament balnear in Ungaria, asa si vecinii nostri vor veni la schi in Harghita.

Contractul de colaborare intre cele doua judete va fi semnat vineri, in Ungaria, de catre Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita si Racz Robert, presedintele Adunarii Generale a Autoguvernarii Judetului Hajdú-Bihar. Tot in aceasta perioada au loc mai multe actiuni de promovare a judetului Harghita in judetul cu care se va infrati, printre acestea numarandu-se spectacole artistice, expozitii, demonstratii de olarit si degustari de produse traditionale. La manifestari participa Cvartetul de coarde al Filarmonicii Secuiesti, centrele culturale de arta din Lazarea, Martinis si Miercurea Ciuc, Ansamblul National Secuiesc Harghita si olari din Danesti si Corund.

http://www.stirilocale.ro/harghita/Contract_de_infratire_cu_un_judet_din_Ungaria_IDN1053127.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc