vineri, 27 noiembrie 2009

Drapelul secuiesc a fost aprobat ca steag al judeţului Harghita

Consilierii judeteni harghiteni au aprobat, joi, un proiect de hotarare prin care steagul Consiliului National Secuiesc devine si steagul judetului Harghita acesta urmand sa fie folosit la manifestari festive.

Steagul, care este folosit de mai mult timpsi de Consiliul National Secuiesc, este de culoare albastra, iar pe el se afla o dunga aurie care separa soarele si luna, informeaza Agerpres preluat de Ziua online.

Mai mult, in urma cu cateva luni, acest steag a fost votat, intr-o sedinta a Consiliului National Secuiesc, ca viitorul steag al Tinutului Secuiesc.

Impotriva proiectului de hotarare au votat joi consilierii PSD, Cristinel Glodeanu si Sabina Stoia si reprezentantul Partidului Civic Maghiar (PCM), Arus Zsolt, in vreme ce alti sapte consilieri PCM s-au abtinut de la vot.

Singurii care au fost de acord cu proiectul au fost cei 18 consilieri UDMR prezenti la sedinta.

Consilierii social democrati au reclamat faptul ca pe steag nu se regaseste nici un simbol reprezentativ pentru romanii din judet. ”Maghiarii din Romania nu si-au cerut locul lor pe stegul Romaniei. Eu nu vad nimic rau prin oficializarea acestui drapel care traieste de mult timp in sufletul secuilor si care nu are nicio insemnatate istorica antiromaneasca iar sub el nu s-a dus nicio lupta impotriva romanilor”, a replicat Csiki Csongor.

http://www.napocanews.ro/2009/11/drapelul-secuiesc-a-fost-aprobat-ca-steag-al-judetului-harghita.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc