marți, 1 decembrie 2009

Extremiştii de la Magyar Garda au terorizat aseară cu cuţite clujenii din clubul Janis

În seara zilei de luni, aproximativ 5-6 membri ai grupării extremiste Garda Maghiară din Szeged şi Gyor au terorizat clujenii care se aflau în clubul Janis de pe bulevadul Eroilor. Aceştia au afişat ostentativ arme albe, printre care şi cuţite şi bricege, tinerilor care se distrau în clubul din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Cu toate acestea, nici personalul de la pază şi nici cel de servire nu a anunţat poliţia. Extremiştii maghiari au părăsit clubul după ce au aflat că în direcţia lor se îndreaptă un grup de tineri, cel mai probabil membri ai Noii Drepte, care au aflat despre incident.

Câteva zeci de persoane au ajuns aseară în Cluj-Napoca pentru a participa la comemorarea Batalionului Secuiesc, unitate de grăniceri unguri vinovată de masacre antiromâneşti în Valea Drăganului, Ciucea şi Bologa în anul 1919, după Marea Unire. Primăria municipiului Cluj-Napoca nu a aprobat această manifestare, însă membri ai Noii Gărzi Maghiare din Ungaria nu au ţinut cont de acest lucru şi vor organiza astăzi de la ora 17 în Piaţa Unirii această comemorare.

Noua Gardă Maghiară a fost scoasă în afara legii în Ungaria, datorită propagandei antisemite şi antiţigăneşti, dar şi datorită atacurilor armate asupra comunităţilor de ţigani din Ungaria.

Marius Sălăjean
http://www.napocanews.ro/2009/12/extremistii-de-la-magyar-garda-au-terorizat-aseara-cu-cutite-clujenii-din-clubul-janis.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc