miercuri, 2 decembrie 2009

50.000 de lei amendă pentru extremiştii maghiari

Organizatorul comemorării Batalionului Secuiesc din 1 decembrie a fost amendat cu 50.000 de lei, potrivit unor declaraţii ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Tânărul, un cetăţean român din judeţul Mureş (foto) şi membru al grupării paramilitare Garda Maghiară, a fost sancţionat deoarece a încercat să manifeste în public alături de un grup organizat, cu toate că Primaria Cluj-Napoca a interzis acest lucru printr-o dispoziţie legală.

Aproximativ 10 membri ai Gărzii Maghiare au încercat marţi 1 decembrie să organizeze o comemorare în cinstea Batalionului Secuiesc, o unitate de grăniceri vinovată de crime antiromâneşti în anul 1919, imediat după proclamarea Marii Uniri. Aceştia au fost aşteptaţi de aproximativ 150 de tineri naţionalişti clujeni în faţa bisercii Sf. Mihail din Piaţa Unirii, care i-au huiduit şi au încercat să îi atace, forţele de ordine detensionând situaţia şi dispunând reţinerea manifestanţilor unguri. Aceştia au fost duşi la secţie, legitimaţi, amprentaţi şi apoi escortaţi în afara oraşului.

Marius Sălăjean
http://www.napocanews.ro/2009/12/50-000-de-lei-amenda-pentru-extremistii-maghiari.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc