vineri, 4 decembrie 2009

Campanie de prezentare a unui judet din Ungaria

O campanie de prezentare a judetului Hajdu-Bihar din Ungaria are loc in urmatoarele zile, in Harghita, in program figurand demonstratii culinare, vernisari de expozitii sau diverse spectacole. Judetul Harghita s-a infratit in urma cu doua saptamani cu judetul Hajdu-Bihar, contractul de colaborare fiind semnat in Ungaria de presedintii celor doua consilii judetene. La acel moment, judetul Harghita a desfasurat in Ungaria o campanie de popularizare a traditiilor, obiceiurilor si atractiilor turistice, iar un program similar va prezenta acum, in Romania, si judetul Hajdu-Bihar.

Printre actiunile incluse in campania de promovare se numara expozitii cu lucrari realizate de artisti plastici si graficieni din Ungaria, prezentarea produselor ceramice realizate de mesteri olari din tara vecina, concerte oferite de formatii rock si spectacole folclorice. Unul dintre cele mai asteptate programe din campania de promovare a judetului Hajdu-Bihar este prepararea si prezentarea mancarurilor traditionale din zona, care va avea loc sambata, in centrul municipiului Miercurea Ciuc. Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca se doreste ca relatiile de colaborare dintre cele doua judete sa nu fie doar la nivelul autoritatilor ci si a locuitorilor.

El a precizat ca foarte multi harghiteni merg in centrele balneare din Hajdu-Bihar si i-a invitat pe locuitorii din tara vecina sa vina la schi in muntii Harghitei. La randul sau, presedintele Adunarii Generale din Hajdu-Bihar, Racz Robert, a afirmat ca isi doreste ca prin aceasta colaborare 'generatia ultimilor 20 de ani sa cunoasca regiunea despartita de Ungaria prin Tratatul de la Trianon'. El a adaugat ca judetul Hajdu-Bihar este infratit cu judetul Bihor din Romania si experienta acumulata in urma acestei colaborari, mai ales in ceea ce priveste derularea unor proiecte europene, va fi folosita si in cazul judetului Harghita. Judetul Harghita este infratit cu noua judete din Ungaria, cu o regiune din China, cu un judet din Polonia si cu doua regiuni din Italia.

http://www.stirilocale.ro/harghita/Campanie_de_prezentare_a_unui_judet_din_Ungaria_IDN1065914.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc