joi, 17 decembrie 2009

Planuri pentru guvernare: UDMR relanseaza ideea miniparlamentelor regionale

Liderul UDMR, Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, lanseaza ideea "mini-parlamentelor regionale", daca presedintele Traian Basescu vrea sa faca Parlament unicameral, in sensul ca regiunile sa primeasca mai multe atributii, adaugand, insa, ca ar fi nevoie de o dezbatere mai ampla pe aceasta tema.
"In cazul in care Traian Basescu vrea sa faca acest Parlament unicameral, noi trebuie sa gasim acele parghii care, practic, vin in complementarea proiectului presedintelui, in sensul ca regiunile sa primeasca mai multe atributii. Asta ar putea fi o contrabalansare a acestei eventuale decizii de a face Parlament unicameral la Bucuresti", a spus joi liderul UDMR Sfantu Gheorghe, lansand ideea "mini-parlamentelor regionale", informeaza Mediafax.
El a subliniat totodata, in acest context, ca abordarea institutiilor statului din punctul de vedere al costurilor este gresita, iar acestea trebuie privite si din punct de vedere al eficientei.
"Daca niste mini-parlamente regionale, de exemplu, ar functiona si ar fi extrem de eficiente si ar raspunde la nevoile oamenilor, nu cred ca ar trebui sa privim partea de costuri ale unei asemenea decizii. Dimpotriva, daca exista eficienta care produce un trai mai bun si face ca administratia sa fie mai eficienta, atunci asta inseamna un castig", a explicat Antal.
El a precizat ca ideea "mini-parlamentelor" regionale necesita o dezbatere ampla.
"Este o discutie lunga, am foarte multe propuneri. Idei sunt multe si cred ca ar trebui sa facem un pas in aceasta directie", a conchis liderul UDMR Sfantu Gheorghe.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-12-17&id=47562

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc