duminică, 20 decembrie 2009

Boc: Guvernul are in vedere "lărgirea sferei drepturilor minorităţilor naţionale" - Kelemen Hunor: Legea minorităţilor, condiţia UDMR pentru intrarea

Noul ministru desemnat al Culturii, Kelemen Hunor, a recunoscut că intrarea UDMR la guvernare a fost condiţionată de reluarea dezbaterilor pe Legea minorităţilor naţionale, scrie Realitatea.net. Premierul Emil Boc a anunţat duminică că proiectul de guvernare al noului Guvern include, printre altele, şi un capitol care prevede "lărgirea sferei drepturilor minorităţilor naţionale".

Legea minorităţilor naţionale se află, in prezent, la Camera Deputaţilor, "blocată in trei comisii". Cu toate acestea, "proiectul se poate prelua in continuare", asigură udemeristul.
Potrivit ministrului desemnat al Culturii, PD-L a fost de acord să se meargă in continuare cu Legea minorităţilor in Parlament. "Nu trebuie făcut altceva decat să se dezbată proiectul in Camera Decizională a Camerei Deputaţilor", a explicat Hunor.

In ceea ce priveşte Legea Educaţiei, respinsă de Curtea Constituţională, aceasta cuprinde o serie de "prevederi care lărgesc posibilităţile copiilor maghiari de a invăţa in limba maternă, precum şi posibilitatea de a invăţa limba romană după alte manuale".

Cat despre tensiunile apărute in ultimele zile din cauza faptului că portofoliul Culturii este atribuit minorităţilor, Kelemen Hunor a ţinut să liniştească spiritele şi să inlăture orice speculaţie prin aceea că, fiind "scriitor şi om al dialogului", nu se va intampla nimic care să alimenteze orice fel de suspiciuni.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-12-19&id=47752

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc