miercuri, 23 decembrie 2009

Site-ul organizaţiei extremiste Garda Secuiască, găzduit de Primăria Vlăhiţa

Site-ul organizaţiei extremiste Garda Secuiască este găzduit pe serverele Primăriei din Vlăhiţa, după cum reiese din datele publice furnizate de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică. Potrivit site-ului www.rotld.ro (Romania Top Level Domain) care gestionează toate numele de site-uri cu extensia .ro, site-ul www.szekelygarda.ro foloseşte aceleaşi servernames ca şi site-ul primăriei Vlăhiţa, www.primariavlahita.ro. În termeni laici acest lucru înseamnă că site-ul extremiştilor maghiari este găzduit pe serverele administraţiei locale din Vlăhiţa.

Gruparea Garda Secuiacă a fost înfiinţată de către fostul preşedinte al Consiliului Naţional Secuiesc scaunul Ciuc, Csibi Barna şi urmăreşte obţinerea independenţei aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Această organizaţie a încercat să organizeze pe 1 decembrie 2009 la Cluj-Napoca o comemorare a Batalionului Secuiesc, grupare militară de grăniceri care s-a opus actului Marii Uniri de la Alba-Iulia şi care a săvârşit o serie de masacre antiromâneşti în judeţul Cluj-Napoca. Sub presiunea a peste 150 de tineri naţionalişti români, cei şase extremişti maghiari au fost reţinuţi de către poliţia din Cluj-Napoca înainte de acţiunea programată, organizatorul Balázsi Pál Gergely (foto) fiind amendat ulterior cu suma de 50.000 de lei. La acţiune au mai participat şi Csibi Barna, Puskás András, Szőcs Tibor şi Varga Sándor.

Primarul oraşului Vlăhiţa este politicianul UDMR Burus Mária Ella,viceprimar fiind un membru al PCM, Molnar Tibor. De altfel, pagina de start a site-ului primăriei este cea în limba maghiară, lucru care nu este de mirare dat fiind că în Consiliul Local al oraşului nu este niciun membru de etnie română. Pagina de internet a primăriei prezintă, asemeni altor multe site-uri ale administraţiei locale conduse de maghiari, o istorie distorsionată a localităţii. Astfel, primul locuitor al localităţii este ciobanul Oláh János (olah = valah, n.r.), de origine “valahă”. Denumirea actuală a localităţii este, potrivit aceleiaşi prezentări istorice discriminatorii, dată de comunişti, numele original fiind Szentegyházas-Oláhfalu: “Organele oficiale au introdus denumirea română a localităţii, de aceea oamenii au folosit numele Vlăhiţa. Problema denumirii a localităţii a fost rezolvată în anul 1968, când a fost denumit oraş împreună cu Szentkeresztbánya , ai cărui locuitori vrând-nevrând s-au obişnuit cu denumirea străină”.

Pe site-ul Gărzii Secuieşti pot fi găsite acţiunile acestora de la înfiinţare până în prezent, un formular de adeziune, legături către site-ul Magyar Garda, organizaţie scoasă în afara legii de către justiţia maghiară, dar şi imagini ale unui indicator tricolor de la intrarea în judeţul Harghita, vandalizat de către membri acestei grupări. Tot pe site-ul Gărzii Secuieşti sunt plasate pe prima pagina pagină legături către site-urile HVIM şi PCM.

George Bara
http://www.napocanews.ro/2009/12/exclusiv-site-ul-organizatiei-extremiste-garda-secuiasca-gazduit-de-primaria-vlahita.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc