vineri, 19 iunie 2009

Laszlo Tokes: Minoritatea maghiara este ca o armata imprastiata. Daca se va strange laolalta se va transforma intr-o armata capabila sa loveasca

Episcopul reformat Laszlo Tokes, aflat in vizita la Washington, a cerut o schimbare de sistem in politica nationala a Ungariei si o politica ungara a minoritatii maghiare, care sa cuprinda o natiune de 14-15 milioane de maghiari, informeaza ziarul ungar, Magyar Hirlap, citat de Agerpres.
Tokes, care a castigat recent un mandat de europarlamentar din partea Romaniei, a facut aceste declaratii, marti, la Casa Kossuth din Washington, intr-un discurs cu titlul: "Uniunea (Europeana), impreuna cu Ardealul!", tinut in fata etnicilor maghiari de peste Ocean. La 20 de ani de la schimbarea de sistem din 1989, ar putea sa inceapa cel de-al doilea capitol al schimbarii de sistem, a spus episcopul, aratand ca ar fi deja nevoie de o schimbare de sistem in politica nationala a Ungariei.
Potrivit lui Tokes, din cauza politicii actuale ungare fata de minoritatea maghiara, maghiarimea este ca o armata imprastiata. "Daca se va strange insa laolalta si va sti sa-si uneasca fortele, atunci ea se va transforma intr-o armata capabila sa loveasca", a declarat episcopul reformat. In opinia sa, pentru ca acest lucru sa se intample "este nevoie ca, in loc de o gandire care are in vedere o multitudine de cauze ungare, sa existe o gandire care sa aiba in vedere o cauza unitara ungara ... realizarea unei politici minoritare ungare potrivita unei natiuni de 14-15 milioane de suflete... (iar acest lucru sa se faca) pe principiul dreptului la autonomie al natiunii maghiare din bazinul carpatic".
Europarlamentarul roman a mai sustinut ca trebuie luptat pentru obtinerea dreptului la autonomie al minoritatilor maghiare de peste granite, pe baza suveranitatii limitate si "prin construirea sistemului de autonomii". El a insistat ca aceste eforturi nu sunt indreptate catre independenta sau rupere teritoriala, drepturile respective fiind suficiente.
Tokes a fost la Washington pentru a fi decorat cu medalia pentru libertate Truman-Reagan de catre Fundatia americana pentru Memoria Victimelor Comunismului. El a mai participat, luni, la o manifestare organizata de Uniunea Reformata Ungara din SUA, Fundatia Ungara pentru Drepturile Omului si Coalitia Maghiara din America.

2 comentarii:

comitetul de initiativa spunea...

Tocmai pentru a contracara asemenea tendinte revizionisto-iredentiste, toti cei care au iubit, iubesc si vor iubi in veci Romania si mult incercatul POPOR ROMAN sunt invitati sa reflecteze la urmatoarea chemare:
Stimati camarazi, fosti slujitori ai tarii in haina militara
Astazi cand viata este tot mai complexa si plina de neprevazut, cand a lovi in Armata si slujitorii ei de ieri, azi si maine, devine principala preocupare a fel de fel ,,analisti”, „formatori de opinie” sau, si mai grav, reprezentanti la varf ai clasei politice si,implicit a unor partide, apare tot mai pregnanta necesitatea unirii tuturor fortelor pentru a putea contracara aceasta realitate cruda.
Din pacate, chiar in structurile asociatiilor din domeniul apararii s-a instalat o tendinta paguboasa de a ,,nu deranja” sau chiar de a fi anexati unor interese de partid sau personale, uitand menirea infiintarii noastre.
Este si mai trist faptul ca incercarile unora de a coagula interesele tuturor fostilor slujitori ai tarii in haina militara au avut drept rezultat denigrarea sau chiar ,,turnarea la sefi” ( a se vedea ultimele ,,plangeri” la ministrul apararii).
Reprezentantii ,,Grupului de initiativa” declara inca de la inceput ca nu doresc nici un fel functii, ca singura noastra dorinta este de a forma o structura legala puternica , cu drept de initiativa legislativa, care sa impuna guvernantilor de azi si de maine sa tina cont de noi, sa ne debarasam de sintagma ,,MAREA MUTA” pe care ne-au coferit-o toate guvernele postdecebriste. Singura cale legala este FEDERATIA – structura asociativa ce asigura pastrarea identitatii juridice si patrimoniale a tuturor asociatiilor afiliate, asigurand simultan o mai mare putere de decizie si influenta in raport cu structurile puterii legislative si executive – centrale sau locale.
Avand in vedere faptul ca unele conduceri centrale ale unor asociatii nu doresc sub nici un fel dialogul pe aceasta tema si obstructioneaza chiar simpla informare a filialelor lor judetene, dorim sa aflati, direct de la sursa ce se urmareste prin demersul nostru, trimitandu-va, anexat, MOTIVAREA ACESTUI PROIECT. Am fi deosebit de bucurosi daca va veti exprima, fara partinire, cat mai obiectiv posibil, pazzitia filialei dumneavoastra fata de acest demers. Indiferent care esre pozitia dumneavoastra va rugam sa ne-o comunicati la urmatoarele numere de fax : 0213118796 sau 0213671096 sau E-mail nickleresteanu@yahoo.com
Cu deosebita stima si respect,

GRUPUL DE INITIATIVA
PENTRU INFIINTAREA ,,FEDERATIEI STRUCTURILOR ASOCIATIVE DIN DOMENIUL APARARII”

Anonim spunea...

CONGRESUL AL- XV-LEA AL PARTIDULUI COMUNIST ROMAN : ROMANIA IN AGONIE




Dragi romani..ALOO....ALOOO.!! stimati tovarasi,mi sa permis sa va vorbesc din lumea de dincolo... pentru ultima data, post - mortem .Pentru noua generatie din ultimii 20 de ani ,care nu ma cunosc ,eu sunt Secretarul General al Partidului Comunist Roman,tovarasul Nicolae Ceausescu.

Dragi tovarasi si pretini..,iata ca dupa 20 de ani de cand am fost asasinat de catre fortele oculte ale masoneriei,si a unor grupari mondiale malefice,de la Epoca de Aur pe care am construit-o cu ajutorul clasei muncitoare,constat cu mare regret si durere in suflet, ca Romania se afla in starea de AGONIE de dinaintea MORTII.

Aflu cu lacrimi in ochi ,ca dupa eforturile mele de a tine departe de poporul roman,pe toti imperialistii,mafiotii economici,tradatorii de tara,capitalistii lacomi si avizi dupa putere,acestia sunt ce-i care va conduc,acestia pentru care voi ma-ti impuscat, v-au adus pe voi dragi romani la limita dintre viata si moarte.Am scapat tara de datorii datorita voua ,datorii pe care le-am facut in interesul de a va construi case si apartamente,starzi ,sosele,metrou,orase, fabrici si uzine,terenuri agricole ,ferme si toate de care va mai amintiti...caci au ramas doar amintiri ,amintiri de suferinta cu munca si sudoare caci toate au fost desarte.....de toate ati fost furati.! Ati rabdat de foame ,este adevarat ,dar astea au fost eforturi nelimitate pentru care voi sa traiti mai bine si pentru care eu eram pe cale de a infaptui un socialism mai bun ca orice forma de guvernamant din lume.Capitalismul se simtea amenintat ,eram singura tara din lume fara datorii externe si iata ca atunci forte obscure,tradatori ai neamului romanesc,masoni si alte grupari oculte ,activisti ai Noii Ordini Mondiale,au recurs la asasinarea mea ,pentru a va fura voua munca voastra si toate bunurile tarii ,dezbinandu-va intre voi,inrobindu-va,si luandu-va orice putere de a va mai rascula pe viitor,impotriva lor.Nu v-au luat doar tara, v-au furat personalitatea, demnitatea,onestitatea,curajul,unitatea de neam.Uniunea Europeana este asasinul real al Romaniei si cu adanca durere urez sincere condoleante poporului roman,pentru ca deja va-ti pierdut identitatea si umanitatea in care ati trait liberi dar nu ati stiut pana ce acesti huligani v-au pacalit cu o libertate falsa si perversa.Dragi tovarasi si pretini....singura voastra sansa este sa va inarmati cu ,cinstea , demnitatea si curajul stramosilor vostri , sa va luati furcile si topoarele si sa mergeti in cautarea judecatii.
Asta e singura cale..multi destepti din tabara adversa ,care se vor arata ca fiind educati si diplomati,va vor spune ca furca si coasa e o metoda depasita....nu este si niciodata nu va fi...ei ce-i care va fura sunt justitia...iar voi trebuie sa fiti adevarata justitie petru a avea o judecata dreapta.Sa nu-i credeti cand o sa va faca anarhisti,huligani etc pentru ca toate tarile ''civilizate'' asta fac de mii de ani subjuga pe cei slabi..fortele militare nucleare subjuga pe cei slabi si isi impart lumea intre ei, si totu-si sunt catalogate ca tari civilizate si mai sunt si sustinute in genocidul mondial pe care il preactica...nu cred ca este nevoie sa va mai relatez politica mondiala a anilor `89-2009..
Cam astea am avut de spus si sper ca singele strabunilor, sa reinvie din nou in venele voastre si inima voastra...


http://salvatiromania.wordpress.com

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc