marți, 20 octombrie 2009

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, decorat de cadrele didactice maghiare

Consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, dr. Szabo Bela, a fost decorat, luni, de Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din Romania, pentru sprijinul acordat invatamantului in limba maghiara. Presedintele Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare, Laszlofi Pal, a declarat pentru AGERPRES ca decoratia si diploma de onoare sunt un semn de recunostinta pentru sprijinul acordat de dr. Szabo Bela cadrelor didactice maghiare, pe toata perioada prezentei sale in Romania.

Potrivit prof. Laszlofi Pal, diplomatul maghiar a fost rasplatit, in primul rand, pentru ca a ajutat la dezvoltarea Centrului de perfectionare a cadrelor didactice maghiare 'Teleki', din Sovata. 'Domnul consul a sprijinit cadrele didactice maghiare de pe vremea cand lucra la Ambasada Ungariei de la Bucuresti si ne-a ajutat sa dezvoltam Centrul Teleki de la Sovata, aflat in proprietatea Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare', a afirmat Laszlofi Pal. Dr. Szabo Bela ocupa postul de consul general al Ungariei la Miercurea Ciuc inca din anul 2006, cand s-au inaugurat serviciile acestei reprezentante diplomatice.

Cunoscut diplomat maghiar, dr. Szabo Bela a condus Oficiul Maghiarilor de peste Hotare si a lucrat in cadrul Ambasadei Ungariei la Bucuresti, intre anii 1987-1992 si 1996-2001.

http://www.stirilocale.ro/harghita/Consulul_general_al_Ungariei_la_Miercurea_Ciuc_decorat_de_cadrele_didactice_maghiare_IDN1024662.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc