joi, 15 octombrie 2009

Imperialismul rusesc nu a murit

Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, s-a arătat vădit deranjat de predarea în şcolile moldoveneşti a obiectului Istoria Românilor. Conform imaginilor video plasate pe internet de CurajTV, acesta a declarat ieri, 13 octombrie, în cadrul Fesitvităţii de inaugurare a zilelor literaturii şi spiritualităţii ruse, că nu are nimic împotriva istoriei românilor, dar este împotriva cursului predat în şcolile moldoveneşti. "Istoria Românilor îmi place, dar nu-mi place cursul de istorie a românilor care a fost predat în această ţară timp de mai mulţi ani. Acest curs este bazat pe rusofobie şi pe stereotipuri anti-ruseşti, în timp ce imperiul rus a stat la baza formării statului român", a ţinut să precizeze Kuzmin.

"Fără bărbăţia soldaţilor ruşi, dominaţia turcilor ar fi putut dura poate încă sute de ani şi nu se ştie care ar fi fost soarta mai multor naţiuni din Balcani", a ţinut să adauge Kuzmin în discursul său de la deschiderea festivităţii de ieri.

UNIMEDIA aminteşte politicienii moldoveni au diferite opinii referitor la acest subiect. În timp ce premierul Vlad Filat şi preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, sunt pro predării în şcoli a istoriei românilor, Marian Lupu, liderul PDM şi candidatul AIE la funcţia de preşedinte al țării, este împotriva, dorind ca elevii din țara noastră să studieze Istoria Moldovei.

http://unimedia.md/?mod=news&id=13807

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc