marți, 27 octombrie 2009

Rusia desfăşoară la Bruxelles o campanie de PR care vizează şi ameliorarea imaginii lui Stalin

Agenţia rusă de presă Ria Novosti desfăşoară o campanie de relaţii publice in capitalele din Uniunea Europeană, prin care, potrivit unor surse din industria PR, vizează să justifice ambiţiile de mare putere ale Rusiei şi să imbunătăţească imaginea lui Stalin, relatează EUobserver, citat de NewsIn. Agenţia naţională de presă din Rusia a lucrat la acest proiect impreună cu o firmă de consultanţă puţin cunoscută cu sedii in Washington, Londra şi Zurich, numită RJI Companies, şi incearcă să recruteze una dintre primele zece firme de relaţii publice din Bruxelles pentru a duce la capăt iniţiativa.

Contractul de bază pentru desfăşurarea proiectului implică organizarea unei conferinţe la nivel inalt despre zona Arctică, programată la Moscova la sfarşitul lunii noiembrie. Evenimentul ar urma să prezinte Rusia intr-o lumină favorabilă in ceea ce priveşte politicile de mediu şi energie, iar conferinţe similare sunt prevăzute in Orientul Mijlociu şi Asia. De asemenea, Ria Novosti oferă un al doilea contract, pentru "a imbunătăţi la modul general imaginea Rusiei in străinătate", a declarat pentru EUobserver o sursă apropiată campaniei.

Un reprezentat al RIJ Companies s-a deplasat in septembrie la Bruxelles şi a prezentat proiectul unei importante firme de relaţii publice, afirmand că scopul celui de-al doilea contract este ca Rusia să fie prezentată drept o mare putere, pozitivă, care are dreptul de a negocia cu SUA, China sau Uniunea Europeană in privinţa dosarelor de securitate globală sau energie.

El a adăugat că o parte a campaniei de relaţii publice va fi să prezinte intr-o lumină pozitivă acţiunile Uniunii Sovietice de dinaintea şi după cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a justifica ideea că Rusia modernă ar trebui să-şi impună influenţa asupra ţărilor vecine pentru binele lumii.

Un responsabil al firmei de relaţii publice din proiect a menţionat că vor putea fi citite "articole in presa europeană care vor spune că Stalin a avut şi părţi bune".

Contactaţi de EUobserver, reprezentanţii RJI Companies au negat insă că al doilea contract ar conţine vreo referire la Stalin. La randul său, agenţia Ria Novosti a dezminţit chiar că ar exista un al doilea contract in acest proiect. "Nu este treaba noastră să schimbăm imaginea Rusiei, ci să prezentăm ştiri", a declarat purtătorul de cuvant al companiei, Valeri Levşenko.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-10-27&id=42774

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc