joi, 29 octombrie 2009

Manifestare pentru regionalizare la 91 de ani de la declararea Republicii Bănăţene

Sute de timişoreni sunt aşteptaţi, sâmbătă, 31 octombrie, în Piaţa Liberă, pentru a aniversa 91 de ani de la declararea Republicii Bănăţene.

Cu această ocazie, bănăţenii vor manifesta şi pentru regionalizare şi lustraţie. „Regionalizare nu înseamnă iredentism, şovinism sau antinaţionalism. Regionalizarea este condiţia primordială pentru a putea vorbi de dezvoltare şi progres!

Nu vrem autonomie (acest cuvânt a fost atât de pervertit de mitici, încât şi-a pierdut înţelesul şi este, în mod greşit înţeles, ca trădare). Nu vrem autonomie pe criterii etnice, ci pe criterii economice, administrative şi financiare!”, anunţă organizatorii mitingului.

"Toată România are nevoie de reorganizare"

Cosmin Sorin, unul din organizatorii întrunirii de sâmbătă speră ca la eveniment să ia parte cât mai mulţi bănăţeni. Acesta afirmă că regionalizarea nu este un moft al timişorenilor sau un ideal al secuilor, ci un drum spre normalitate.
Ştim cu toţii că Bucureştiul sufocă şi sugrumă ţara, sufocându-se la rându-i în aglomeraţie (rutieră şi demografică) şi birocraţie! Toată România are nevoie de regionalizare. Atât Banatul, cât şi Ardealul, Moldova, Oltenia, chiar şi Bucureştiul... desfinţarea relaţiilor feudale, sau mai corect: de tip „metropolă-colonii”, trebuie să înceteze”, a spus Cosmin Sorin. Acesta a adus aminte că toate ţările dezvoltate din Europa sunt formate din regiuni sau au trecut la un stadiu superior de federaţie.

“Germania, Austria, Italia, Spania, Cehia, Polonia, chiar şi centralista Franţa a trebuit să renunţe la sistemul ei retard şi infect!”, a mai spus Sorin.

Aniversarea celor 91 de ani de la declararea Republicii Bînăţene se va desfăşura sub sloganul “Pledaţi în favoarea Timişoarei, a Banatului, a Ardealului, a regionalizării, a normalizării României şi a lustraţiei!”.
O parte din cei care care se vor aduna în Piaţa Libertăţii sunt membri ai galeriei echipei de fotbal “Poli” Timişoara.

http://www.adevarul.ro/articole/timisoara-manifestare-pentru-regionalizare-la-91-de-ani-de-la-declararea-republicii-banatene.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc