vineri, 9 octombrie 2009

Transnistria a desfăşurat exerciţii militare în timpul summit-ului CSI de la Chişinău

Tiraspol. Joi, cînd la Chişinău au început lucrările summitu-ului CSI, autorităţile autoproclamatei RMN au desfăşurat exerciţii militare. La acestea a participat liderul transnistrean Igor Smirnov, speakerul Sovietului Suprem, Anatolii Caminschi, ministrul apărării. Stanislav Hajeev, comandanţi ai unităţilor militare, şefii administraţiilor orăşeneşti şi raionale din regiune, şefi de ministere şi departamente.

După cum transmite corespondentul al agenţiei INFOTAG de la Tiraspol cu referire la site-ul preşedintelui, „lucrările s-au desfăşurat în regim închis”.

„Exerciţiile au avut drept obiectiv precizarea şi elaborarea sarcinilor ministerelor şi departamentelor pentru asigurarea normativă şi material-tehnică multilaterălă a capacităţii de securitate a Transnistriei în caz de situaţii excepţionale. Obiectivele propuse au fost realizate în volum de plin”, a spus viceministrul apărării. Vladimir Atamaniuc.

El a spus că este o coincidenţă faptul că exerciţiile se desfăşoară în timpul summit-ului şefilor statelor CSI la Chişinău şi susţine că acestea nu ţin de „direcţia aleasă de noua conducere a Moldovei faţă de Republica Transnistreană, direcţie care devine tot mai distructivă şi mai agresivă”.

Potrivit lui Smirnov, „problema apărării ţării întotdeauna este actuală, mai ales în contextul ultimelor declaraţii ale noilor politicieni veniţi la conducerea Moldovei”.

După exerciţii participanţii au vizitat Institutul militar al Ministerului Apărării.

INFOTAG precizează: Ultima dată în Transnistria exerciţiile militare au avut loc la mijlocului lui septembrie, în apropierea aerodromului militar de la centrala Novosaviţcoe.


http://www.infotag.md/noutati/580790/

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc