miercuri, 19 mai 2010

Ei nu sunt conduşi de trădători: Slovacia ameninţă că va retrage cetăţenia persoanelor care solicită şi paşaport ungar

Bratislava a ameninţat că va retrage cetăţenia slovacă persoanelor care solicită paşaport ungar, după ce partidul Fidesz, câştigătorul legislativelor din Ungaria, a depus un proiect legislativ privind acordarea cetăţeniei ungare etnicilor maghiari din ţările vecine, relatează publicaţia EUObserver.

Premierul slovac, Robert Fico, a afirmat că va propune o nouă lege prin care să fie retrasă cetăţenia slovacă oricărei persoane care solicită şi cetăţenia ungară. Însă, potrivit experţilor juridici, o astfel de lege ar contraveni dreptului european.

Fico a făcut aceste afirmaţii în contextul în care campania electorală din Slovacia este pe ultima sută de metri, înainte de alegerile prevăzute pentru data de 12 iunie. Formaţiunea sa politică, Smer, nu îşi poate permite să piardă voturi în faţa radicalilor de dreapta din Partidul naţional slovac.

Ambasadorul slovac în Ungaria a fost convocat săptămâna trecută pentru consultări, iar prim-ministrul Robert Fico a calificat proiectul noului Guvern de la Budapesta drept o ameninţare la adresa securităţii.

Conservatorii partidului Fidesz au inclus acest proiect pe agenda de lucru a noului Parlament, pentru a-i dezarma pe rivalii lor de dreapta. Viitorul Guvern Fidesz tratează subiectul cu atenţie în principal din motive simbolice, având în vedere că pierderea unei mari părţi din teritoriul ungar prin Tratatul de la Trianon, semnat la Versailles, după Primul Război Mondial, suscită tensiuni şi în prezent.

Subiectul “Ungariei mari” reprezintă una dintre cele mai eficiente arme retorice ale partidului radical de dreapta Jobbik.

Dintre cele şase state cu care se învecinează Ungaria, Austria şi Slovenia nu au reacţionat vizibil la propunerea Fidesz. România, Croaţia şi Serbia permit la nivel oficial dubla cetăţenie. Ucraina o interzice, însă această interdicţie legală este ignorată masiv, fără aplicarea de sancţiuni. O proporţie de 80-90 la sută din membrii Parlamentului ucrainean deţin un al doilea paşaport.

http://www.napocanews.ro/2010/05/ei-nu-sunt-condusi-de-tradatori-slovacia-ameninta-ca-va-retrage-cetatenia-persoanelor-care-solicita-si-pasaport-ungar.html

Un comentariu:

Anonim spunea...

Releul web: Universul Romanesc-Vocea Poporului
Adresa web: http://www.universulromanesc.com

Preambul
Proiectul a fost conceput în ideea de a crea un spatiu de schimb informational liber, dedicat tuturor românilor, oriunde-ar fi, compartimentarea permite initierea de legaturi intra-comunitare şi inter-comunitare, reglementarile specifice permit dezbateri pe proiecte urmînd proceduri de acces şi identificare speciale.

Platforma de dialog cetaţenească este destinata studiului, reflectiei, dezbaterilor pe teme de actualitate : istorie, socio-politica, economie, societate, comunitate, inscrierea ca membru implica respectarea eticii stabilite de initiatori.

Initiatori

Grupul fondator este constituit din delegaţii organizaţiei G.I.N.T.A.(cetaţeni români ce au servit în rîndurile legiunii străine), în colaborare cu "Rezistenţa anticomunistă din România" (grupuri reprezentate de Cicerone IONIŢOIU).

Notă : Membrii G.I.N.T.A. nu se identifică nici unei formaţiuni sau mişcări politice actuale.


Obiectivele Generale

Initierea dialogului între diferitele comunitaţi ce reunesc cetăţeni români, în ideea abordării subiectelor ce afectează demnitatea poporului, regrupind : cercetări, studii privind evenimentele marcante ale istoriei ultimului secol, sinteze legate de realitatea românească contemporană, acţiuni cu caracter informativ ce au ca scop declansarea unei dezbateri constructive, în ideea generarii unei reflecţii (de actiune).

Imbogatind pas cu pas spatiul vom permite generatiilor tinere să descopere istoria reală, factorii ce au contribuit la subminarea ţării, la ciuntirea sanctuarului naţional, să identifice momentele cheie ce au bulversat spaţiul românesc în ultimul secol şi realitatea actuală, permitindu-le să decidă viitorul în cunostinţă de cauză.


Platforma forumurilor este deschisa tuturor cetatenilor romani de toate orizonturile sociale si etnice, conceputa in ideea de a oferi un spatiu public de informare cetateneasca necenzurat (nemanipulat) care sa permita regruparea lucrarilor, studiilor , analizelor, investigatiilor privind trecutul, prezentul si viitorul tarii (lucrarile importante vor fi fixate in fiecare sectiune), crearea de nuclee de opinie, etc.

Tinind cont de multi factori sa decis ca inregistrarile pentru a deveni membru, sa poata fi activate direct de catre utilizatorii ce s-au inscris, prin legatura generata automat in cutia postala [email], ansamblul forumurilor nu va fi moderat, mesajele postate vor aparea instantaneu [ moderatorii vor interveni pentru a retrage sau deplasa mesajele indezirabile]
Citeva subforumuri vor fi moderate,[mesajele nu vor aparea decit dupa validare] un anunt va specifica reglementarea impusa.

Forumurile inchise[ specifice fiecarui grup] vor fi gestionate de catre coordonatorii grupului, accesibile pe baza unei invitatii, explicatii detaliate in forumul inchis [accesibil nivelului -02][ Membru confirmat ].

Nivelurile de utilizatori sunt concepute in ideea de a oferi utilitati membrilor ce se vor implica activ, grupurile specifice permit dezvoltarea unor proiecte in incubator [ forum inchis, rezervat doar membrilor grupului], nivelul-01, utilizatorul inregistrat-Nou Venit [cu optiuni limitate], este un nivel tranzitoriu spre celelalte, pentru a avea acces la utilitatile bazice urmati procedurile de acces la nivelul superior [explicate detaliat].

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc