joi, 7 august 2008

Extremistii maghiari continua provocarile cu panourile cu “Tinutul Secuiesc”

Extremistii maghiari continua provocarile cu panourile cu “Tinutul Secuiesc”
In pofida protestelor comunitatii romanesti din Covasna , autoritatile judetene controlate de UDMR, au obtinut avizele necesare pentru amplasarea unui nou panou cu inscriptia “Tinutul Secuiesc", de data aceasta pe marginea DN11, in dreptul localitatii Chichis, aproape de zona unde anul trecut a fost demontat primul panou de acest gen, informeaza Prompt Media, preluat de Romanian Global News.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Covasna (CJ), Demeter Janos(UDMR), a declarat ca panoul ar putea fi amplasat in aproximativ o luna.
Nou panou va avea aceleasi dimensiuni ca si cel demontat anul trecut la Chichis. El va infatisa o poarta secuiasca si acelasi mesaj cu Tinutul Secuiesc scris in limbile romana, maghiara si engleza.
Primul panou inscriptionat cu “Tinutul Secuiesc” din seria celor sapte care ar urma sa fie amplasate in judet a fost inaugurat la sfarsitul lunii mai, in comuna Aita Mare, tot la granita cu judetul Brasov.
Panoul respectiv se afla la marginea unui teren privat spre unul public, fiind pus la dispozitia Consiliului Judetean de Consiliul local din Aita Mare. La o zi dupa amplasare, CJ a adoptat in sedinta si indicatorii tehnico-economici ai acestui panou.
Primul panou cu “Tinutul Secuiesc” a fost amplasat pe DN11, la Chichis, in august 2007, fiind inaugurat in prezenta liderului UDMR Marko Bela si a altor politicieni ai UDMR. Mai multi politicieni romani si reprezentanti ai societatii civile romanesti au protestat la vremea respectiva, acuzand ca panoul are ca scop marcarea granitelor asa-zisului Tinut Secuiesc. Panoul a fost indepartat la scurt timp, de Societatea de Drumuri Nationale, pe motiv ca nu respecta autorizatia de constructie, fiind prea aproape de drum.

http://www.rgnpress.ro/Politic/Extremistii-maghiari-continua-provocarile-cu-panourile-cu-Tinutul-Secuiesc.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc