vineri, 5 septembrie 2008

Indicatoarele rutiere din Covasna vor avea simbolistica secuiasca

Autoritatile judetene din Covasna intentioneaza sa schimbe indicatoarele de intrare in localitati si in judet, pe cele noi urmand a fi utilizate si stemele aferente localitatilor sau judetului plus stema secuiasca cu luna si soarele pe fond albastru.

Initiativa de a schimba indicatoarele vine in contextul in care in prezent multe dintre acestea se afla intr-o stare deteriorata, sunt ruginite sau rupte si confera un aspect neingrijit la intrarea in judet sau in localitati, informeaza NewsIn.

"In urma cu mai bine de un an, am vorbit cu Tamas Sandor de faptul ca in Tinutul Secuiesc ar trebui sa folosim o simbolistica comuna, asemanatoare. Din pacate, indicatoarele localitatilor si judetului sunt in stare deplorabila, de aceea dorim sa le schimbam", a declarat, joi, primarul din Sfantu-Gheorghe, Antal Arpad.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a precizat ca doreste sa remedieze aceasta problema a indicatoarelor in stare proasta, cu atat mai mult cu cat acestea reprezinta o imagine a judetului.

Deocamdata nu s-a stabilit un model final pentru indicatoare, acesta urmand a fi selectionat de specialisti. Intentia autoritatilor covasnene este sa se adopte o hotarare inainte de campania electorala din luna noiembrie.http://www.ziare.com/Indicatoarele_rutiere_din_Covasna_vor_avea_simbolistica_secuiasca-403678.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc