joi, 24 ianuarie 2008

Cantece romanesti insangerate la Camenita Mica in Timoc

Din pacate, ne amintim de romanii Timoc foarte rar, tot mai rar, si cu ocazia unor tragice evenimente cum este cel care a avut loc in data de 13 ianuarie 2008. Incidentul a fost tinut la secret de autoritatile sarbe pentru ca are conotatii interetnice care ar fi pus intr-o lumina proasta politica Belgradului de implantare in zona Timocului a refugiatilor sarbi din Bosnia.


In data de 13 ianuarie, intr-un restaurant din Camenita Mica un roman a fost omorat de catre un sarb bosniac pentru ca a tinut sa se cante in romana la o petrecere a romanilor, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Tragicul incident a avut loc cu coplicitatea preotului sarb Djordje Jokic din satul Meilovat(Mihailovat in sarba), si el venit din Bosnia, care a instigat impotriva romanilor ce-si serbau o zi de nastere a unuia dintre ei. Deoarece romanii au deranjat pe cei cativa sarbi condusi de preot prin faptul ca ascultau muzica romaneasca, sarbii au sarit la bataie si l-au trantit pe sarbatorit de mai multe ori cu capul de ciment. Acesta a decedat.
Mai multi romani din localitatea unde preotul sarb-bosniac este preot, au declarat corespondentului Romanian Global News ca acesta este un betiv si ca ei au cerut sa fie luat de acolo, avand de multe ori si atitudini antiromanesti.

http://www.rgnpress.ro/

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc