marți, 5 august 2008

Ceausescu nu a stiut adevarul despre Timisoara in 1989?

Fostul ministru de Externe al Romaniei socialiste, Stefan Andrei, revine cu noi declaratii bomba privind ultimele zile ale regimului Ceausescu.

El povesteste cum a descoperit Nicolae Ceausescu, la intoarcerea din Iran, cati morti sunt la Timisoara si cine a fost responsabil de arderea cadavrelor, informeaza Ziua.

Stefan Andrei spune ca Nicolae Ceausescu a dat telefon la Timisoara, inainte de a pleca intr-o vizita in Iran, pentru a se interesa care este situatia acolo si cate persoane au murit.

Cu toate ca intr-o lista facuta de comandantul securitatii din Timisoara erau 42 de morti si 250-300 de raniti, lui Ceausescu i s-a spus ca situatia este sub control si ca poate pleca linistit in Iran.

Nicolae Ceausescu a plecat in Iran iar cand s-a intors a aflat ca sunt 51 de morti, iar 40 dintre ei au fost deja incinerati.

http://www.ziare.com/Ceausescu_nu_a_stiut_adevarul_despre_Timisoara_in_1989_-377836.html

3 comentarii:

Ela spunea...

In mod sigur nu a stiut adevarul ; nu l-am stiut nici noi si nu-l stim nici acum decat partial si nu din surse oficiale .Tot ce a fost in decembrie 1989 a fost faradelege .Judecarea lui Ceausescu trebuia sa se faca dupa legile de atunci , cu aprobarea Marii Adunari Nationale -singura instanta in drept sa propuna si sa aprobe judecarea lui . Ion Iliescu -uzurpatorul lui Ceausescu si a regimului comunist a dat legi fara a avea acest drept .Vinovati au fost si cei care le-au aplicat dand dovada de o lasitate si de un servilism de neimaginat.Crimele de la Timisoara nu au fost facute nici de armata si nici de securitate sau politie.Au fost crime aberante prin faptul ca au fost savarsite asupra unor indivizi care nu prezentau nici un pericol pentru societate. De ce nu fost lichidate elementele reactionare precum pastorul reformat , Doina Cornea ,Paul Goma si alti indivizi care au pregatit caderea regimului comunist si de care stiam toti romanii de pe la posturile de radio straine .Pentru ca de fapt securitatea si Ceausescu au fost prea fraieri ca i-au lasat in viata iar acestea jubileaza iar mii de securiti -oameni de o rara noblete isi castiga astazi existenta prin tari straine , prin constructii alaturi de lucratori cu opt clase.

oara geamu spunea...

Revolta de la Timisoara a fost organizata de occident cu dizidentii care au fugit din tara si care 30 de ani au trait din solda incasata pentru denigrarea comunismului.Cat despre mortii de la Timisoara totul este o sinistra farsa caracteristica bisericii crestine.Au fost morti in declaratiile defaimatoare dar in realitate nu s-a gasit nici macar identitatea lor nu si persoana fizica .Pe posturile TV s-a urlat in acele zile ca sunt otravite fantanile dar nici vorba .Amintiti-va ca tot asa a inceput Cel de al Doilea Razboi Mondial .Hitler a instalat in resedinta lui puncte de incendiere in timp ce comunistii se aflau intr-o sedinta .Cand a fost anuntat ca palatul lui arde primul lucru pe care l-a exclamat a fost : " sa dea Dumnezeu sa gasesc o urma de comunism ca am si inceput razboiul impotriva lor . "50 de ani dupa razoi comunismul nu a avut liniste .Occidentul si biserica crestina a continuat razboiul ( asa cum ei singuri declara ca au dus un razboi rece) prin rezistenta fatisa ,denigrare , sabotaje si subinare prin acei dizidenti romani de la posturile de radio straine .Regele si biserica nu a fost straini de cele doua razboaie mondiale din contra au fost cei mai perfizi organizatori si sabotori ai oranduirii comuniste .Cum putea sa accepte regele si biserica o oranduire bazata pe echitate , in care bunurile sa fie impartite egal ,dupa cantitatea de munca depusa ,in care oamenii sa traiasca in pace,fericiti si mantuiti.Mantuitorul nu si-a dorit pace si liniste pe pamant ci contrariul asa cum scriu cartile gnostice :
"Cica unii cred ca eu am venit sa aduc pacea pe pamant dar eu am venit sa aduc sabia caci unde vor fi cinci -doi vor fi contra trei si trei contra doi si tatal conta fiului si fiul contra tatalui. "
si:
" Purtati jugul meu ca-i bun si povara mea ca-i dulce .Nu vreti -i-au viia , o dau la altii iar pe voi va alung."....si i-a alungat i-a impilat i-a ucis si masacrat pe evrei , pagani, comunisti si pe toti cei care indraznit sa se opuna bisericii crestine.

In zilele revolutiei ,la Timisoara au fost scosi mortii din morminte si batuti pe cruce ca sa fie invinuit si denigrat comunismul.Cum altfel ar fi cazut in dizgratie o oranduire care a adus pace si mantuire pe pamant .Cum sa plece omul mantuit in lumea de dincolo cand Hristos ii asteapta in iad cu sabia de foc.

Anonim spunea...

Bai imbecililor, eu am fost acolo, pe strazi, in zilele alea. Indiferent ca au fost 2 sau 2000 de mortzi, situatia nu se schimba cu nimic. Va fut muma in cur!

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc