vineri, 28 septembrie 2007

Isterie anti-romaneasca in presa de limba maghiara

Isterie anti-romaneasca in presa de limba maghiara



Image

Civic Media preia de la Romanian Global News o traducere a unui articol aparut in presa de limba maghiara din Romania, ca exemplu al isteriei antiromanesti ce caracterizeaza o parte a presei maghiare din tara noastra. Mai multe traduceri se gasesc pe site-ul Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna www.forumharghitacovasna.ro. Totodata, Romanian Global News se alatura Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna in a sesiza Clubul Roman de Presa, ca si alte organizatii jurnalistice din Romania, cu privire la modul de manifestare al autorului articolului respectiv.

Articolul prezentat mai jos a aparut in publicatia bilunara: "Europai-Ido" (Covasna), nr.11 - mai 2007, pag.6, cu titlul "Ingrijorare romaneasca fermecatoare" si este semnat de catre Kolumban Sandor.

"Mai-marii politicii romane sunt ingrijorati pentru Pamantul Secuiesc. Unii intr-un fel, altii in altul, in functie de temperament si de apartenenta politica -datorita culturii lor generale sau falselor lor cunostinte de istorie. Din cauza noastra. Nu au parte nici de zi, nici de noapte.

Nu cumva sa crape inima!

Pentru ca ne vom rupe si, cu toate multele binecuvantari UE -care vor putrezi peste noi la fel ca inundatiile la Hoghia- vom ramane in urma. Dezvoltarea noastra se va opri dezvoltarea. Si asa este sub nivelul celei romanesti desi ei s-au dedicat -ca si pana acum- trup si suflet prosperarii Pamantului Secuiesc. Decenii intregi, trimisi speciali ai organelor speciale de stat si de guvern au supravegheat dezvoltarea Pamantului Secuiesc.

De exemplu, cat de mareata a fost jertfa guvernelor romanesti -care si-au fixat ca obiectiv ingrijirea bizantina a sufletelor noastre- in privinta campaniei de construire a bisericilor cu cupole sub forma de ceapa, din 1920 incoace fara intrerupere.

(La Petecu, in fiecare duminica, secuii se inghesuie atat de tare in biserica ortodoxa incat se darama peretii!)

Pardon, a existat un mic intermezzo josnic, a la Horthy. In acel timp, s-a oprit dezvoltarea marinimoasa, deoarece acea figura obraznica i-a sprijinit doar pe agricultorii de la sate -si pe cei romani daca au solicitat- si pe micii si marii industriasi de la orase, neglijand insa construirea bisericilor ortodoxe. Mai mult chiar, inchizand ochii, a incurajat demolarea acestora pe Pamantul Secuiesc.

Dar a reaparut puterea romaneasca binecuvantata si, sub pretextul eliberarii de sub blestemul densitatii populatiei, a inceput sa-i nimiceasca pe secui la Aita Seaca, la Sandominic. I-ar fi nimicit si in alta parte, numai ca au intampinat rezistenta (...).

Cat de marinimoasa era dezvoltarea si in era lui Ceasca, daca era vorba de faptul ca, sub acest pretext, se poate intinde mizeria Moldovei pe pamantul Transilvaniei. Azi vedem ca s-au intins in Tara Transilvaniei, ca apa care se infiltreaza. Au invadat spatiul vital maghiar. Au venit sa ocupe ce era gata facut, precum vrabiile cuiburile randunicilor. Ne sufoca (...).

Tot o binecuvantare este si faptul ca unii dintre secui nu mai au complexe daca este vorba de furt. Deoarece au invatat si practica acest sport national romanesc, desi candva furtul era o rusine pe Pamantul Secuiesc. Secuiul mai degraba se spanzura daca dintr-un motiv sau altul ajungea sa aiba probleme materiale si nu gasea o cale de iesire. Dar nu a furat. (...)

Puterea romaneasca a permis inscriptionarea in limba romana a tuturor comunicatelor de interes public in satele pur maghiare. In maghiara nici nu era musai, hartia fiind scumpa, nu au impovarat bugetul satelor cu poveri inutile. In felul acesta si-au atins si un alt scop: cei care nu stiau romaneste luau act din timp de obligatiile pe care le aveau, neindeplinirea lor ducand la amenzi aplicate de politistii romani agresivi, sprijinind astfel in mod eficient bugetul tarii. Si se putea invata romaneste in scolile cu predare in limba maghiara -prin metode dictatoriale de predare a limbii -lucru care genereaza si azi dispret si ura in inimile copilasilor. Noroc ca in felul acesta, 'se fac atat de indragiti' incat nu mai trebuie semanata in ei samanta antipatiei, acest lucru fiind facut de insasi puterea romana. Ar trebui sa le multumim separat pentru asta.

Si este permis ca pana si absolventii sa-i determine cu forta (tot sub semnul indragirii) pe elevii mai mici sa cante al cincilea sau al saselea imn in liceele romanesti in care cativa parinti isi inscriu copiii in speranta iluzorie ca daca vor creste mari poate nu vor intampina piedici lingvistice din cauza carora sa nu le poata linge mai eficient fundul viitorilor sefi romani.

Cat de marinimos a fost tovarasul Ceasca atunci cand, anterior vizitei sale la Odorheiu Secuiesc, a permis reabilitarea, peticirea drumurilor. Mai mult chiar, a fost o binecuvantare si mai mare ca, inchizand ochii, i-a incurajat pe conducatorii judetului sa vopseasca in verde copacii si iarba in locurile pe care le-a vizitat. Nici nu a fost nevoie sa se dea socoteala in privinta banilor cheltuiti pe vopsea! Apoi a dispus sa se lege mere in merii neroditori din livezi, deoarece te delecteaza imaginea roadelor bune. Cat era de frumos! Plangea intreg Pamantul Secuiesc de emotie. Apoi conducatorii nostri au refuzat toate subventiile, mentinandu-le doar pe cele care puteau fi defalcate pe persoana.

Au mai permis sa se insire in randuri intregi pe rafturile din alimentari borcanele cu ghiveci, gem, compoturi cu termenul de garantie expirat, pentru ca rafturile sa nu stea goale (...) Un rand de ghiveci, un rand de gem, un rand de iahnie de fasole, un rand de sfecla, un rand de mazare (...). Mizerie, foamete. Acest lucru nu a fost permis nici macar in America. Doar aici, pentru noi! Si ce dumping de picioare, de tacamuri de pui in macelarii! Si ce copite de porc, de toate marimile! Uneori era si ficat de vita batrana de peste 20 de ani (...)! Avea niste vene de credeam ca la macelarie s-a deschis o expozitie de harti hidrologice, cu forme de relief.

La toate acestea, dupa schimbarea gangsterilor, am mai primit: cazarmi care sa-i sperie pe maghiari, ura accentuata fata de maghiari, salarii etiopiene, isterie cu drapele, declaratie de fidelitate obligatorie, coruptie murdara, amenzi care ne depaseau salariile, pensii CAP in valoare de 10 euro, un politist la 100 de maghiari, functionari publici care nu vorbesc limba maghiara, stari sociale distruse, povesti cu istoria originii, pasapoarte care in strainatate ne califica 'romani mancatori de lebade' si aici, acasa, cetatenie de rangul trei, patru.

Si toate acestea pentru ca suntem maghiari!

Asta este grija si binecuvantarea! Comparativ cu acestea, unde se situa epoca-Horthy? Scuzati-ma ca amintesc din nou de acea figura iredentista (de ar exista acum o singura astfel de figura la Iudapesta, pentru a curata-inlatura de acolo intregul bagaj iudeo-bolsevist, deoarece tot ceea ce priveste lipsa de aparare a maghiarilor ramasi in afara granitelor si, datorita acesteia, asuprirea lor dezlantuita, se hraneste din lasitatea, nepasarea politicii de azi, nemaghiara, renegata, care chiar ii uraste pe maghiari.)

Asadar, in Marele sat valah sangereaza inimile care bat pentru noi si se rup, asa, pe rand.

Domniilor, voi, cainii de la Bucuresti! (Indiferent ca sunteti maghiari sau romani, cu totii sunteti un bagaj mizerabil!)

Ce ati primit Voi, in dar, in 1920, din partea francezilor vostri masoni, ingamfati, homosexuali? Ce parte de tara infloritoare cu o structura dezvoltata? Pe langa ea, regatul era un morman de gunoi si voi l-ati carpit pentru a fi asa cum este acum, din untura acestei parti de tara. Din untura, din impozitele absorbite de la noi. Dovada este faptul ca pana si azi, in secolul XXI, poporul vostru ragatean, isi face pana si cea mai elementara nevoie umana -eliminarea (mai exact: defecarea)- in camp, in cel mai bun caz in lanul de porumb. Nu ati ajuns nici macar pana acolo incat lumea sa nu va vada fundul atunci cand se incolaceste, improasca din el produsul final. (Conform unei statistici nationale, 45% din locuitorii Romaniei nu dispun de WC-uri! Majoritatea reprezentantilor acestui 45% nu locuiesc in Transilvania si mai ales nu pe Pamantul Secuiesc).

Sa nu va strofocati pentru noi, deoarece ne simtim foarte bine fara voi. Mai mult chiar, suntem bine daca nu vedem pe niciunul dintre voi. Aici ar fi nevoie de un zid berlinez, pentru a nu mai veni aici niciunul dintre voi. Sunteti deja destui. Pastrati udemereul, cu par cu tot, cu bela-maraitorul, cu gyurka-scarbosul si lasati-ne in pace!

Este o minciuna ceea ce a spus cu ani in urma renegatul Marko Bela si ceea ce repeta papagaliceste de atunci, si anume ca 'maghiarimea transilvaneana isi imagineaza viitorul in Romania'.

Minciuna! Minciuna sfruntata! Nici unul din maghiarii transilvaneni nu l-a insarcinat cu asa ceva. A vorbit impotriva noastra din insarcinarea Guvernului mondial! Acest lucru nu este pe placul niciunui maghiar transilvanen. Chiar daca mai exista cativa renegati, numarul lor nu mai este semnificativ. Dar mai ales pe Pamantul Secuiesc trebuie cautat cu lumanarea cel caruia ii place dominatia cotropitorilor romani.

Atat!

Fara voi, Pamantul Secuiesc ar fi un Paradis, un Rai! Intelegeti?! Timp de mai bine de un mileniu si jumatate, Pamantul Secuiesc a existat si fara voi, fara dominatie romana si va exista si de acum incolo. Secuii v-au ajutat in lupta impotriva turcilor. Mai mult chiar, Mihai nu ar fi ajuns niciodata in Transilvania daca contradictia dintre Bathory si secuime nu ar fi impins de partea lui armata secuiasca! Retineti acest lucru si sa-l treceti in manualele voastre de istorie, deoarece nu este trecut!

Posteritatea isi va aminti cu scarba de acesti 86 de ani tristi si vor fi predati in viitoarele scoli de pe Pamantul Secuiesc eliberate de sub asuprirea romaneasca drept un exemplu istoric scarbos, inspaimantator. Vor fi amintiti impreuna cu epidemiile de pesta si de holera de odinioara si se va mentiona -la capitolul deosebiri- doar atat ca a durat mai mult si a fost mai distrugator.

In toate localitatile vom iesi in strada, sa vada lumea ca secuii-maghiari s-au miscat. Vom face acest lucru pana cand ne vom obtine libertatea! Ne-am saturat de voi! Suntem satui de voi pana-n gat!

Vrem un Pamant Secuiesc liber!!

Intelegeti?!"

Kolumban Sandor

Europai-Ido

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc