sâmbătă, 29 septembrie 2007

România – Noua Zeelandă 8-85


Jurnalul National
WILLIAM WEST/AFP/AFP
SALVATOR. Marius Tincu a înscris unicul eseu al României după un efort prelungit al întregului pachet de înaintare SALVATOR. Marius Tincu a înscris unicul eseu al României după un efort prelungit al întregului pachet de înaintare

Rugby - România – Noua Zeelandă 8-85 - Au fost prea puternici

2007 09 30| de Vlad Ionescu

Reprezentativa “frunzei de stejar” şi-a încheiat aventura la Cupa Mondială cu o înfrângere scontată, în faţa celei mai puternice echipe din lume. În ciuda diferenţei de scor, românii nu s-au făcut de râs, culegând aplauzele celor 36.000 de spectatori prezenţi pe stadionul din Toulouse.

Maşina de rugby neo-zeelandeză s-a pus în mişcare încă de la primul fluier al arbitrului Joe Jutge, iar Sivivatu a culcat pentru prima oară balonul în terenul nostru de ţintă în secunda 37, marcând cel mai rapid eseu la această ediţie a Cupei Mondiale. Ce a urmat a fost un iureş neîntrerupt spre buturile noastre şi încă 12 eseuri venite după faze cursive, de mare spectacol, cele mai multe semnate de Joe Rokocoko (3), dintre care 10 transformate. În faţa unei asemenea forţe dezlănţuite, românii au răspuns cu curaj, încercând să ţină cât mai mult balonul pe înaintare, ceea ce le-a şi reuşit de câteva ori. Iar efortul le-a fost răsplătit în minutul 31, când, la prima noastră acţiune în 22-ul advers, Marius Tincu a înscris al treilea eseu al său la acest turneu. În minutul 72, Florin Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă, aducând încă trei puncte în contul României.

REACŢII. Deşi înaintea meciului afirmase că nu ar vrea să pierdem la mai mult de 70 de puncte, Sorin Socol s-a declarat satisfăcut de evoluţia echipei. “Întotdeauna este o plăcere să ai în faţă asemenea jucători, rapizi, tehnici, foarte puternici. Sunt convins că publicul a apreciat ce am reuşit să facem astăzi. Suntem mulţumiţi că am marcat un eseu. Am avut şi alte ocazii, dar nu am reuşit să le concretizăm. Este păcat. Chiar dacă scorul e mare, noi am dat totul, am încercat să facem ceva”, a spus căpitanul echipei naţionale, în timp ce managerul Robert Antonin a declarat: “A fost o experienţă incredibilă pentru tinerii din echipa României. La final erau în teren cinci jucători de 20 şi 21 de ani, ceea ce ne dă speranţe pentru Cupa Mondială din 2011. Avem nevoie de meciuri cât mai tari, aşa cum a fost acesta, pentru a putea progresa”.

Dacă tânărul Ştefan Ciuntu a debutat cu această ocazie în prima reprezentativă, Răzvan Mavrodin s-a aflat la ultimul meci pentru echipa naţională. El a avut parte de o retragere la care visează orice jucător, fiind trimis în teren în repriza a doua, chiar în ziua în care a împlinit 34 de ani!

BILANŢ. România a încheiat Cupa Mondială pe locul 4 în grupa C, cu o victorie şi trei înfrângeri: 14-10 cu Portugalia, 18-24 cu Italia, 0-42 cu Scoţia şi 8-85 cu Noua Zeelandă. Rezultatele nu sunt nici mai bune, dar nici mai proaste decât la ediţiile trecute. Chiar dacă aveau promisă o primă de 300.000 de euro pentru clasarea pe locul 3, jucătorii noştri nu şi-au îndeplinit obiectivul şi au ratat şansa de a se califica direct la ediţia din 2011.

http://www.jurnalul.ro/articole/104217/rugby-romania-%E2%80%93-noua-zeelanda-8-85-au-fost-prea-puternici

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc