joi, 17 decembrie 2009

Băsescu l-a decorat pe L. Tokes cu Steaua României în grad de Cavaler şi pentru merite în promovarea autonomiei etnice?

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat joi pe europarlamentarul Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie.

Conferirea decoraţiei este motivată, potrivit decretului semnat de şeful statului, de împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, “în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplu personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste”, potrivit Monitorului Oficial.

Laszlo Tokes a fost distins, de asemenea, cu medalia Robert Schuman, care i-a fost acordată de către preşedintele grupului PPE din PE, Joseph Daul, cu ocazia unei ceremonii organizate pentru a marca 20 de ani de la căderea comunismului în Europa, conform siteului: www.impactnews.ro.

Ne punem întrebarea firească dacă această medalie a fost oferită şi pentru promovarea separatismului etnic în Transilvania şi pentru aportul adus înfiinţării Ţinutului Secuiesc, ca teritoriu ieşit de sub controlul administraţiei statului român?

Marius Sălăjean
http://www.napocanews.ro/2009/12/basescu-l-a-decorat-pe-l-tokes-cu-steaua-romaniei-in-grad-de-cavaler-si-pentru-merite-in-promovarea-autonomiei-etnice.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc