joi, 17 decembrie 2009

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, trezeste-te! Miklós Horthy este glorificat intr-o publicatie de limba maghiara, din Sfantu Gheorgh

Titlul articolului meu l-am formulat nu de dragul genului publicistic atat de atractiv, ci pentru ca, din pacate, exista mai multe fapte care dovedesc ca cineva trebuie sa trezeasca la realitate, din somnul sau profund si nesfarsit, aceasta institutie publica, sustinuta din banii contribuabililor. Sau, autoritatile competente trebuie sa ia masuri ferme pentru ca aceasta institutie menita sa indeplineasca importante sarcini sociale, politice si etice, sa nu se prefaca de fiecare data ca este surda si oarba, cand este vorba de discriminari flagrante, ai caror autori sunt cetateni de nationalitate maghiara sau publicatii de lima maghiara. In paginile revistei "Flacara lui Adrian Paunescu" am publicat mai multe articole pe care le-am supus atentiei Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, articole in care am demonstrat, in mod documentat, ca saptamanalul "Európai Idõ" ("Timpul European"), din Sfantu Gheorghe, incalcand legile tarii si desconsiderand Constitutia Romaniei, promoveaza o propaganda antisemita de sorginte nazista, neaga existenta Holocaustului si ii insulta in mod incalificabil pe evrei. Din cauza acestor scrieri, saptamanalul "Európai Idõ" merita, de mai multi ani, sa fie pedepsit sever, pe cale legala, printr-o sentinta judecatoreasca. Daca angajatii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii ar fi citit oricare din numerele publicatiei "Európai Idõ", ar fi descoperit in aceste articole instigari socante fascistoide, rasiste si antisemite, de incurajare fara margini a discriminarii, care sunt pasibile de cele mai severe condamnari in instanta.

Iata, ultimul numar al saptamanalului "Európai Idõ",din 4-18 decembrie 2009, ce fel de "hrana spirituala" ofera

cititorilor sai din secuime: Editorialul este semnat de György Stoffán, din Ungaria, care, in acelasi numar al saptamanalului, mai publica un alt articol, pe care il semneaza astfel: "György Stoffán, scriitor, ziarist, editorialist al «Európai Idõ». Titlul editorialului, "Cuib de serpi evreiesc...", vorbeste de la sine. Autorul articolului imprastie calomnii josnice, strigatoare la cer, asupra membrilor comunitatii evreiesti din Ungaria, discriminandu-i in modul cel mai barbar. Redactia saptamanalului nu s-a multumit doar cu aceasta "creatie" antisemita, abjecta a lui Stoffán, ci a publicat, cu satisfactie, in acelasi numar al revistei, o alta scriere a acestui editorialist, al carui titlu suna astfel: "Despre Miklós Horthy si despre dumneavoastra...", cu subtitlul: "Scrisoare deschisa catre Lendvai Ildikó"

Din scrisoarea deschisa, adresata presedintelui Partidului Socialist Ungar, Lendvai Ildikó, va citez doar cateva afirmatii ale autorului, din care rezulta clar de ce redactia "Európai Idõ" umple, saptamana de saptamana, coloanele acestei publicatii cu textele maghiarotarde, de nimic, ale editorialistului din Ungaria:

- "Regentul Horthy Miklós ar trebui sa fie un exemplu si un etalon pentru partidele de azi si pentru conducerea din zilele noastrea a Ungariei"

- "Regentul Horthy Miklós va trebuie dat drept exemplu de nenumarate de ori" (adica, partidului de guvernamant din Ungaria, Partidul Socialist Ungar _ n.a. Hajdu Gyõzõ).

-"Horthy nu a chinuit poporul maghiar, ci a purtat in fiecare bataie a inimii sale greutatea sarcinii pe care si-a asumat-o si angajamentul luat fata de poporul maghiar".

Si as putea sa citez inca multe astfel de "directive intelepte", cuprinse in scrierile editorialistului saptamanalului "Európai Idõ".

Ce ar putea invata, ce ar putea deduce secuiul de rand din scrisoarea deschisa a lui György Stoffán, pe care nu stiu de ce a publicat-o aici, in "Tinutul Secuiesc", si nu la Budapesta, caci ea este adresata liderilor politici ai Ungariei?!

Cititorul nu poate intelege altceva, decat ca ar fi nevoie de un nou Miklós Horthy care, prin sustinerea celor mai obscure forte politice internationale, sa intre din nou pe calul sau alb in Cluj Napoca si Targu Mures, dupa care "cavalerii" honvezi si jandarmii cu pene de cocos sa savarseasca cele mai sangeroase atrocitati impotriva populatiei romane din Nordul Transilvaniei.

Daca mai exista in dumneavoastra, György Stoffán, o picatura de bun-simt, ar trebui sa va fie rusine pentru aceasta scrisoare deschisa si, mai ales, pentru publicarea acesteia la Sfantu Gheorghe. Cine si-ar putea imagina ca in zilele noastre, in paginile unui ziar din Israel, sa fie glorificat Hitler, cel mai mare dusmani al evreilor?! Si cine nu stie ca cel mai mare dusman al Romaniei, din secolul XX, a fost Miklós Horthy, care, cu ajutorul lui Hitler, marele criminal nebun al omenirii, a ocupat, in toamna anului 1940, Nordul Transilvaniei!

Hajdu Gyõzõ
http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=46832

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc