miercuri, 9 decembrie 2009

Președintele rus, Dmitri Medvedev, s-a arătat azi îngrijorat de situația limbii ruse în Republica Moldova

Presedintele rus Dmitri Medvedev si-a exprimat, miercuri, ingrijorarea fata de situatia limbii ruse in Republica Moldova, relateaza agentia Itar-Tass, citata de Hotnews Romania. "Spatiul in care se vorbeste limba rusa s-a redus in perioada alegerilor parlamentare", a spus preocupat Medvedev, in cadrul unui forum al presei europene si asiatice.

"Speram ca autoritatile moldovene vor arata o mai mare toleranta pentru interesele populatiei lor si ca nu vor apela la solutii artificiale, pentru a nu limita potentialul de comunicare dintre popoarele noastre si nici pentru a desfiinta mecanismul de comunicare din interiorul propriei lor tari", a declarat presedintele rus.

Medvedev a precizat ca Rusia va continua sa sprijine presa de limba rusa din alte tari. "Nu vad niciun amestec in afacerile interne ale altor state prin acest lucru. Intentionam sa actionam strict in conformitate cu cadrul legislativ al acestor tari. Legislatia nationala ar trebui respectata: este normal si acceptabil", a a subliniat seful statului rus.

http://unimedia.md/?mod=news&id=15076

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc