luni, 21 iunie 2010

Laszlo Tokes şi vicepremierul Ungariei în vizită la Cluj-Napoca

La invitaţia liderului U.D.M.R. – Marko Bela, domnul Semelj Zsolt, vicepremierul Republicii Ungare a sosit la Cluj-Napoca (România)pentru a asista alături de vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, la reuniunea Forumului de Coordonare a Maghiarilor din Transilvania. Cu acest prilej, dl. Tokes a anunţat că se simte “deputat al României în Parlamentul Europei” şi că în curând graniţele dintre România, Bugaria şi Ungaria vor deveni simbolice prin aderarea la spaţiul Schenghen.

De asemenea, Laszlo Tokes a menţionat că îl bucură faptul că “nu trebuie să ne mai certăm, ci a început vindecarea în urma Trianonului”.

Politica de asimilare din Transilvania a schimbat radical proporţiile interetnice. Transilvania a fost românizată. Chiar şi raportul Tismăneanu arată că comunismul a dus o politică de asimilare”, a dorit să adauge acesta.

În cadrul vizitei sale pe teritorul Clujului, vicepremierul ungar a discutat despre susţinerea educaţiei tinerilor maghiari din alte ţări. În acest sens, dl. Tokes a precizat că nu e întâmplătoare alegerea Universităţii Sapienţia pentru desfăşurarea conferinţei de astăzi, datorită sprijinului oferit de Guvernul maghiar în finanţarea Universităţii.
Despre autonomia naţională şi culturală a ungurilor din România, Semelj Zsolt va discuta cu partidele politice ungare, săptămâna viitoare, în cadrul unei alte întruniri a Consiliului de Coordonare a Maghiarilor din România, potrivit anunţului lansat de dl. Tokes.

Oaspetele a adus mulţumiri cetăţenilor din Transilvania pentru donaţiile oferite în scopul ajutorării persoanelor afectate de inundaţii în Ungaria şi politicului românesc privind votul în favoarea dublei cetăţenii a ungurilor.

NapocaNews

http://www.napocanews.ro/2010/06/laszlo-tokes-si-vicepremierul-ungariei-in-vizita-la-cluj-napoca-romania.html

Un comentariu:

camian spunea...

In zona UE atlasele geografice au zona Ardealului MARCATA cu denumirile vechiului imperiu pentru orasele mari. Litere mari de tipar transcriu ticalosia acestor comisari europeni cu vise de hegemonie. Denumirile romanesti sunt trecute cu litere mici si in paranteza, dedesubt. Artizanii schimbarii, sclavi ai sistemului programatic al satanei pe care tarile apostate cu pretentii de "civilizatie" tip zpombi il imbratiseaza vertiginos, (accente de osanale la picioarele acestui deseu cosmic sunt si pe la noi)chiar au neghiobia ca atunci cind vorbesc cu un roman sa se refere la acele orase din Ardeal in denumirea lor retrograda.

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc