vineri, 18 iunie 2010

Marko Bela gafează: Vicepremierul ungar, aflat la Bucureşti în prima vizită oficială în "Ungaria"

Că unii demnitari străini mai confundă Bucureştiul cu Budapesta sau plasează capitala ţării noastre în Ungaria este parţial scuzabil. Atunci când te cheamă Marko Bela, lider UDMR şi este vicepremier al acestei ţări şi faci referire la vizita omologului tău ungar în România ca la prima sa vizită oficială a acestui demnitar "în Ungaria" se cheamă gafă diplomatică. Liderul UDMR nici măcar nu şi-a dat seama de confuzia făcută la finalul întâlnirii cu vicepremierul ungar, Semjén Zsolt, el declarând că oficialul din ţara vecină se află la Bucureşti în cadrul primei sale vizite oficiale în "Ungaria".

"Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, bună ziua! Permiteţi-mi să-l salut pe domnul Semjén Zsolt, vicepremierul Republicii Ungaria, cât şi pe membrii delegaţiei domniei sale. E prima vizită oficială a domnului viceprim-ministru în Ungaria, la invitaţia mea!", a spus Marko Bela la începutul conferinţei de presă ce a urmat întrevederii, fără a realiza greşeala sau a se corecta ulteruior.

Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, aflat în vizită în România, a mai avut programate întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc.

http://www.antena3.ro/stiri/politica/marko-bela-gafeaza-vicepremierul-ungar-aflat-la-bucuresti-in-prima-vizita-oficiala-in-ungaria_101972.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc