vineri, 18 iunie 2010

Vicepremierul ungar a venit să inspecteze guvernul vasal de la Bucureşti

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt i-a multumit, vineri, premierului Emil Boc pentru sacii pentru nisip pe care Romania i-a trimis Ungariei cand aceasta s-a confruntat cu inundatii, dar si pentru sustinerea legii dublei cetatenii, relateaza Agerpres.

“As dori sa va multumesc, acum. In Ungaria, cand am avut probleme cu inundatii, atunci doar Romania ne-a trimis o serie de saci pentru nisip pentru a ne sprijini in aparare si acestia au contribuit ca sa putem sa ne aparam o serie de maluri ale raurilor”, a spus, in cadrul intrevederii de la Palatul Victoria, vicepremierul ungar.

Guvernul Romaniei a acordat Ungariei un ajutor de urgenta, gratuit, constand in saci din rafie pentru nisip in valoare de peste 166.000 de euro, destinati actiunilor de protectie impotriva inundatiilor care au afectat statul vecin, potrivit unei hotarari a Executivului de la Bucuresti, publicate pe 15 iunie in Monitorul Oficial.

“Am aflat de la colegii mei ministri ca suntem un sprijin reciproc in momente grele. Si dvs. ne-ati sprijinit in perioada 2006-2007. Acum, daca am avut ocazia, a fost o placere sa ne putem sprijini reciproc atunci cand avem necazuri determinate de vreme. Va asigur ca in continuare ramane valabil sprijinul nostru atunci cand vom avea probleme de acest fel”, a raspuns la multumirea oficialului ungar premierul roman.

Semjen Zsolt i-a mai multumit lui Emil Boc si pentru atitudinea Guvernului roman fata de legea dublei cetatenii adoptate de unguri.

As dori sa va multumesc pentru legea cetateniei duble. De exemplu, noi am putut sa ne inspiram aproape suta la suta din legea dvs (legea privind obtinerea cetateniei romane de catre cetatenii Republicii Moldova – n.r.). In principiu, legea noastra aproape ca a preluat in intregime textul romanesc si apreciem foarte mult mai ales atitudinea Guvernului roman fata de legea pe care am adoptat-o”, a mai spus vicepremierul Ungariei.

Premierul Emil Boc i-a spus lui Semjen Zsolt ca doreste sa discute cu el si aspecte legate de interesele comune ale celor doua tari in UE, din perspectiva presedintiei ungare din 2011, printre care Strategia Dunarii sau proiectul Nabucco.

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, se va afla, de vineri, intr-o vizita oficiala de 3 zile in Romania, la invitatia omologului sau Marko Bela. Semjen Zsolt are programate, vineri, la Bucureti, intrevederi cu Marko Bela, presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel.

http://www.napocanews.ro/2010/06/vicepremierul-ungar-a-venit-sa-inspecteze-guvernul-vasal-de-la-bucuresti.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc