marți, 16 februarie 2010

Asa este "aparata" Romania de catre cei pe care i-am ales?!

Este de-a dreptul socant sa aflam cum, miercurea trecuta, Senatul (oare este al Romaniei !?) a adoptat tacit propunerea legislativa a UDMR, care prevede schimbarea modului actual de delimitare a regiunilor de dezvoltare, ducand la formarea a 16 noi regiuni, cuplate in cinci microregiuni. De ce este socant? Deoarece redesenarea regiunilor de dezvoltare de UDMR si aparitia regiunii Harghita-Covasna-Mures, dar si a unei microregiuni care se suprapune in mare parte peste zona pierduta de Romania in 1940, nu este altceva decat reinfiintarea prin lege a odiosului Diktat de la Viena!

Si cum legea a trecut tacit de Senat (noroc ca nu este _ nici nu merita! _ camera decizionala!) cu ajutorul PD-L, intrebam: asta este "marele" roman ardelean, premierul Emil Boc, cel pe care multi il laudau (ca si pe Basescu, de altfel), in care romanii din aceasta zona _ leaganul romanismului _ isi puneau atatea sperante? Astia sa fie, pe de alta parte, senatorii Romaniei? Asa se pune in practica marea ambitie politica a presedintelui Traian Basescu, in al doilea mandat, de a reforma statul roman?

Ca la UDMR totul este premeditat (si nimic nu este intamplator), denota nu doar dezbaterile repetate din sedintele CRU (asa-zisul miniparlament al Uniunii!) pe tema reimpartirii regiunilor (judetelor), ci faptul ca, inca inainte de vacanta de vara, parlamentarii UDMR au depus, in iunie 2009, un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 315/2004 privind dezvoltarea regionala a Romaniei. Intrebarea este: de ce a facut-o UDMR, si nu un partid (mare) romanesc? Din doua motive. Primul: Uniunea lui Markó Béla, Frunda, Borbely etc. "simtea" ca va ajunge la guvernare (date fiind "neintelegerile" perpetue dintre partidele romanesti) si, ca urmare, a prins momentul sa-si puna planul in aplicare (inclusiv prin santaj). Si, in al doilea rand, era de presupus ca PD-L, prezumtivul, atunci, partener de guvernare, pentru a se mentine la putere _ cu sprijinul UDMR _ va face numeroase compromisuri, inclusiv in probleme de interes national. Vorba unui udemerist: "Sa le fie de rusine!".

Trist este ca actul a avansat pe tacute, dar sigur, fara ca celelalte partide (prinse in scandaluri) sa bage de seama cat de periculoase sunt prevederile proiectului. Astfel ca, in timp ce partidele (asa-zise) romanesti se "bateau" (si se improscau cu noroi) in campania electorala prezidentiala, UDMR a profitat de mecanismul Senatului si a lasat ca planul Uniunii, privind autonomia pe criterii etnice _ proiect bine clocit, facand parte, cum spuneam, dintr-o strategie _ sa faca un pas mic, dar urias ca insemnatate, Senatul aproband tacit vointa UDMR de care scriam la inceput. Una dintre efecte ar fi _ daca, Doamne fereste, s-ar aplica! _ reinfiintarea stalinistei Regiuni Mures Autonome Maghiare, prin comasarea judetelor Covasna, Harghita si Mures. Culmea este si faptul ca niciun partid romanesc nu a observat, de-a lungul timpului _ inclusiv din luarile de pozitie ale lui Szász Jenö, presedintele Partidului Civic Maghiar _ caracterul iredentist al demersurilor UDMR si, in primul rand, al proiectului de lege de care vorbim!

PD-L, PSD, si nu numai, s-au facut (precum Senatul Romaniei) ca nu observa ca proiectul de lege udemerist include, alaturi de alte patru microregiuni, si Macroregiunea V, exact teritoriul smuls din trupul Romaniei prin Diktatul de la Viena: Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Bihor, Salaj si Satu-Mare, incluse de cartografii UDMR, in Regiunea V, care risca sa devina "Coloana a cincea" in statalitatea romaneasca.

O intrebare: cum s-a ajuns ca printr-un act procedural, cu toata opozitia comisiilor de specialitate, Consiliului Legislativ, Guvernului, initiativa UDMR sa treaca prin Senat fara dezbatere?! O a doua intrebare: va "scapa" si deputatilor, prin nebagare de seama, reinfiintarea prin lege a Diktatului de la Viena?

Daca, repetam, Doamne fereste, s-ar intampla asa, am vedea cu ochii nostri cum renasc stihiile trecutului prin erorile prezentului.

GHEORGHE GIURGIU

http://www.cuvantul-liber.ro/articol.asp?ID=47950

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc