marți, 16 februarie 2010

Primarul Miercurea-Ciuc, acuzat că ar fi încercat provocarea unor conflicte interetnice

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Robert Raduly (foto), a aprobat fără respectarea legii organizarea unui miting de către Garda Maghiară.

Acţiunea, concepută sub forma comemorării a 65 de ani de când armata maghiară a spart blocada româno-rusă din jurul Budapestei, prevedea ca loc de desfăşurare cimitirul din apropierea patinoarului din localitate.

Aici urma să aibă loc, de la aceeaşi oră, meciul de hochei dintre SC Miercurea-Ciuc şi Steaua Rangers, confruntare sportivă cu antecedente violente în ultimii ani.

„Probleme au fost dintotdeauna”

Concret, edilul Robert Raduly a eliberat, la data de 9 februarie 2010, autorizaţia pentru organizarea acţiunii de comemorare, iniţiată de către Csibi Barna, unul dintre liderii Noii Mişcări Garda Maghiară – Batalionul „Wass Albert”, cu sediul la Gyor, Ungaria. La abia trei zile de la autorizare, Raduly a cerut şi avizul consultativ al Poliţiei şi Jandarmeriei Miercurea-Ciuc, fără a respecta termenul legal care prevede înştiinţarea autorităţilor cu cel puţin 48 de ore înaintea acţiunii.

Mai mult decât atât, deşi avizul celor două instituţii solicitate a fost unul negativ, edilul a decis organizarea comemorării, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.

„Nu e prima oară când se întâmplă aşa ceva în Miercurea-Ciuc. Probleme de felul acesta au fost dintotdeauna, însă situaţia s-a înrăutăţit constant de la venirea actualului primar”, declară surse din interiorul IPJ Harghita.


http://www.napocanews.ro/2010/02/primarul-miercurea-ciuc-acuzat-ca-ar-fi-incercat-provocarea-unor-conflicte-interetnice.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc