sâmbătă, 26 martie 2011

Consilier local PCM din Miercurea Ciuc: Avram Iancu a fost un criminal

La sedinta de vineri a Consiliului Local Miercurea Ciuc, consilierul PCM Szondy Zoltan a facut o interpelare legata de spanzurarea simbolica a lui Avram Iancu, de catre extremistul Csibi Barna.

Consilierul-jurnalist a spus ca, desi majoritatea romanilor s-au simtit ofensati de fapta lui Csibi Barna, cand acesta l-a spanzurat simbolic pe Avram Iancu, trebuie spus ca acest fapt nu este o problema de parere, ci “Avram Iancu a fost criminal”, scrie szekelyhon.ro..

Consilierul a solicitat conducerii orasului ca, pentru “risipirea opacitatii istorice”, cartea istoricului profesor Egyed Akos, “Transilvania 1848 – 1849″, sa fie tradusa in limba romana, editata si oferita profesorilor si functionarilor de etnie romana din Harghita.

Legat de aceasta chestiune, viceprimarul Antal Attila a declarat ca propunerea consilierului local poate fi realizata, dar si-a exprimat totodata si parerea ca aceast fapt nu rezolva problema de baza, deoarece “impotriva unei provocari bine pregatite nu se poate apara”.

Pentru spanzurarea simbolica a lui Avram Iancu, Csibi Barna a fost audiat joi de Comisia de Disciplina a ANAF, el fiind angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Harghita. Csibi Barna a trebuit sa dea explicatii pentru incalcarea prevederilor Codului de conduita a functionarilor publici. Dupa adierea lui Csibi, conducerea institutiei a decis suspendarea procedurii disciplinare pana la finalizarea procedurilor penale.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, miercuri, inceperea urmaririi penale fata de Csibi Barna, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice si instigare la discriminare.

Diana Costea, Sursa: www.ziare.com
http://www.napocanews.ro/2011/03/consilier-local-pcm-din-miercurea-ciuc-avram-iancu-a-fost-un-criminal.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc