duminică, 13 martie 2011

Laszlo Tokes depune jurământul pentru cetăţenia maghiară

Laszlo Tokes, presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania (CNMT), va depune juramantul de cetatenie maghiara in data de 14 martie, la Cluj, alaturi de membrii Consiliului Tineretului Maghiar (CTM) din Romania, organizatie care se ocupa cu organizarea Universitatii de Vara Tusvanyos.

Conform unui comunicat remis de CTM, la ceremonia de depunere a juramantului va fi prezent vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Evenimentul va avea loc la Consulatul General al Ungariei din Cluj, pe 14 martie, incepand cu ora 16:00. Dupa depunerea juramantului vor avea loc cuvantari si cioncnirea unei cupe de sampanie.

Organizatorii Tusvanyos subliniaza faptul ca depunerea juramantului de cetatenie maghiara de catre o echipa formata din tineri este un lucru simbolic si ii indeamna pe toti tinerii maghiari din Transilvania sa solicite cetatenia maghiara.

“Echipa care va organiza Tusvanyos intre 19 – 24 iulie, peste cateva zile, va lucra (si) in calitate de cetateni maghiari. Echipa CTM considera in continuare o cauza nationala solicitarea cetateniei maghiare in cercuri cat mai largi.

Consideram ca este simbolic ca la prima ceremonie de depunere de juramant suntem prezenti ca si tineri si ca si echipa. Prin faptul ca depunem juramantul printre primii, ii indemnam pe tinerii maghiari din Transilvania sa solicite cat mai multi cetatenia maghiara”, se precizeaza in comunicat.

http://www.napocanews.ro/2011/03/laszlo-tokes-depune-juramantul-pentru-cetatenia-maghiara.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc