marți, 15 martie 2011

Csibi Barna l-a “spânzurat” pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc


„Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”

Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc au fost martorii unui “spectacol” neobişnuit luni după-amiază, în centrul municipiului Miercurea Ciuc. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat şi condamnat la moarte prin spânzurare de către un tribunal, el fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid. Condamnarea a fost executată: păpuşa de paie, care reprezenta personajul lui Avram Iancu, a fost spânzurat pe o spânzurătoare improvizată.

Luni după-amiază a avut loc, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, “o acţiune cu caracter de informare” privind evenimentele istorice legate de revoluţia 1848 - 1849, petrecute în Transilvania. Organizatorul principal al acţiunii de informare este nimeni altul decât Csibi Barna, care a devenit cunoscut în media ca şi unul dintre liderii Gărzii Secuieşti. Potrivit textului, pozelor şi filmuleţului postat pe blogul său personal, Csibi a intenţionat, prin această acţiune, să facă cunoscute faptele “moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii”, comise cu “o cruzime animalicească” împotriva maghiarilor. El a expus şi o listă, pe care au fost enumerate cu aproximaţie numărul şi numele victimelor genocidului antimaghiar precum şi localităţile unde acestea s-au petrecut dar şi copiile unor desene intitulate “Din atrocităţile valahilor”. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat de “un tribunal”, fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid, iar în urma “sentinţei” de condamnare la moarte prin spânzurare, el a fost spânzurat.

“Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor”, a precizat, la final, Csibi Barna.

“Acţiunea de informare istorică”, organizată de Csibi Barna, a fost autorizată

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, Dan Iamandi, acţiunea informativă, organizată luni după-amiază a fost autorizată. “A fost autorizată pentru că în cerere era menţionat că vor fi manifestări comemorative şi explicarea evenimentelor istorice din 1848”, ne-a declarat Dan Iamandi. El a precizat că “spectacolul” organizat de Csibi Barna nu a stârnit interesul cetăţenilor, “care se uitau la el, fără să se oprească, fiind doar în trecere”. Înspectorul şef şi-a exprimat însă îngrijoarea pentru faptul că tocmai copii au fost cei care urmăreau “spânzurarea” cu mare atenţie, având în vedere că este vorba despre un spaţiu unde ei se pot juca liniştiţi, nefiind tulburaţi de circulaţie.

Inspectorul şef al IJJ Harghita a subliniat că, probabil, instituţia se va adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la faptul că “spânzurarea s-a petrecut în prezenţa copiilor”. Dan Iamandi a mai afirmat că se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe baza Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, “având în vedere că a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei. A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcut spectaculul cu spânzurătoarea”, a spus Dan Iamandi.

“Deocamdată trebuie sp vedem exact unde a fost greşeala pentru că trebuie să avem grijă să nu fim interpretaţi greşit”, a spus inspectorul şef Iamndi.

În solicitarea de autorizaţie, înregistrată la Registratura Primăriei Miercurea Ciuc cu numărul 2629/07.03.2011, Csibi Barna menţionează că la data de 14.03 2011 ar dori să organizeze “o acţiune istorică, informativă în legătură cu evenimentele din timpul revoluţiei ardelene din 1848 - ’49, (...)”. El specifică şi faptul că că în cadrul acţiunii “se vor prezenta descrieri de evenimente, copii după desene contemporane, păpuşi din paie, de carnaval, etc”, menţionând ca persoană răspunzătoare de organizare este Csibi Barna.

Csibi Barna este funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi totodată, membru marcant al Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască, neînregistrată juridic.

http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/csibi-barna-l-a-spanzurat-pe-avram-iancu-la-miercurea-ciuc-video-571752.html

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asta-i problema mare????
Ca a facut gestul in fata copiilor???Fix Pix!!!!Copiii de mult nu mai sunt deranjati de astfel de manifestari;ei stiu si vad mai multe la tv-u, la desene animate.Violenta e ceva egal cu o pt copii. Beleaua e gestul prin care dementu asta ar fi putut provoca o rascoala de mari proportii in zona ( sa nu uitam ca mai sunt si romani pe acolo).Oricum, a reusit sa intarate , sa indigneze si sa terfeleasca demnitatea romanilor.Habar n-am cum o seama de oameni au ramas indiferenti la gestul sau extrem.Ce-au pazit autoritatile?????AAAAA...ei acum sunt la deshtul mic al reprezentantilor unguri....Aha...n-au avut voie sa se bage, ca i-ar fi dojenit Boc si Base (cei care i-au elogiat mai ieri pe partenerii de coalitie unguri). Rusine, si rusine sa ne fie noua tuturor daca mai lasam astfel de gesturi sa se produca...chiar si in fieful lor...care e pamant romanesc.Omul e un dement nazist, face parte din garda secuiasca, si are mai multe postari pe net, pe youtube unde apare in diverse ipostaze. Se are ca l-am vazut si la Cluj...acolo unde cu greu au mai reusit sa iese afara, ajutati de politie.Unde esti SRI????????

victor spunea...

SUNT indignat de gestul acestui om care indeamna la violenta.Daca acest individ crede ca romanii n-au indivizi asemanatori se inseala,ai nostri sunt in stare latenta,cand se vor trezi va fi vai si amar de fundul acestui criminal care jigneste poporul roman.Cum s-ar simti acest nesabuit daca l-am spanzura pe Stefan al lor.Autoritatile statului nu iau nici o masura PRIVESC COMPLICE la instigare.Sunt dovezi pentru arestare si condamnarea acestui criminal abject.Nu va place in ROMANIA PLECATI fratilor unde va este bine.Voi niciodata nu o sa puteti cuceri Romania pe calea armelor nu ati dovedit-o nicicand.V-ati DOVEDIT barbatia executand femei copii si civili nevinovati in primul, al doilea razboi mondial si dupa revolutie.Suflete BLESTEMATE atacati pe la spate pe cei care va tolereaza in momente critice.Daca otineti tot asa o sa ramaneti fara o patrie,ca nici Ungaria nuprimeste asemenea ;maidanezi;josnici si fara caracter.

Anonim spunea...

Romania e atacata de unguri. Avem nevoie de ajutor! Daca vrei sa ajuti intra aici: http://www.erepublik.com/en/referrer/OmegWar

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc