miercuri, 3 martie 2010

Nicio vorbă despre ilegalităţile UDMR. PD-L Covasna atac la Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna

Laureatul Premiului Julianus, presedintele PD-L Sfantu Gheorghe Dan Manolachascu, a atacat ieri conducerea Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna. Manolachescu a ironizat atitudinea conducerii forumului care s-a aratat ingrijorata de escaladarea fara precedent a revizionismului maghiar in regiune si despre posibilitatea infiintarii fostei Regiuni Autonome Maghiare din perioada stalinista si a oficializarii de jure a limbii maghiare in Covasna si Harghita.

Cum era si firesc Manolachescu (foto), fidel idealurilor autonomiste maghiare (coleg de premiu cu Eva Maria Barki) nu ataca deloc actiunile ilegale ale UDMR in Covasna si Harghita ci se limiteaza la a ii ironiza pe romanii care se arata ingrijorati de faptul ca nimeni nu pune capata ilegalitatilor UDMR din Covasna si Harghita.

Frustrarea “liderului” PD-L, uns direct presedinte de filiala de catre George Scripcaru, vicepresedintele PD-L, vine din faptul ca, conducerea forumului nu l-a bagat si pe el in seama ci s-a intalnit doar cu deputatul PSD Horia Grama, intalnire in urma careia Grama a adresat o interpelare ministrului Vasile Blaga. Grama constata si el ceea ce PD-L Covasna se face ca nu vede: limba maghiara este limba oficiala in Covasna si Harghita iar limba romana este limba de rangul doi in cele doua judete.

Dan Tanasa – Contribuabilul tupeist

http://www.napocanews.ro/2010/03/nicio-vorba-despre-ilegalitatile-udmr-pd-l-covasna-atac-la-forumul-civic-al-romanilor-din-harghita-si-covasna.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc