duminică, 16 martie 2008

JUSTITIA a ingenuncheat de ziua maghiarilor

Image

Pavel Filip, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti, a fost cel care a dat viata, ieri, Partidului Secuiesc. Decizia istorica de inregistrare a Partidului Civic Maghiar a fost acordata in pofida normelor legale, desi semnaturile de pe listele de sustinatori sunt false. Pavel Filip, nasul PCM, a devenit partas la una dintre cele mai grave incalcari ale legii. De ziua maghiarilor, secuii au primit un nou instrument antiromanesc, PCM-ul, cadou de la un judecator roman. Justitia a ingenuncheat in fata maghiarilor, de 15 martie.

Vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti, Pavel Filip, a devenit partas al unei abominatii - PCM (www.partidulcivicmaghiar.com), vector al secesionismului si antiromanismului desantat. Alaturi de UDMR, principalul obiectiv al noii formatiuni politice, PCM, este castigarea autonomiei Tinutului Secuiesc. Nasterea partidului secuiesc s-a facut cu forcepsul, printr-o decizie de inregistrare ce constituie un act grav de favorizare a infractorilor. Pavel Filip a asezat inca o pata pe obrazul deja maculat al Justitiei romane, decizia sa reprezentand doar o continuare a unei alte „erori” a Tribunalului Bucuresti care a pretins ca a „verificat” semnaturile listei de membri ai Partidului Civic Maghiar.

Ziaristii au demonstrat falsul

Jurnalistii publicatiilor ZIARUL, GARDIANUL, ZIUA, care au anchetat independent unii de altii, au probat falsificarea grosolana a listei de inscriere a PCM. Inca o data ziaristii au fost aceia care au scos la iveala frauda, incalcarea normelor de drept in dispretul grosolan al legii. La sedinta instantei de ieri, cu o zi inainte de marea sindrofie din 15 martie a maghiarilor, judecatorul Pavel Filip a respins recursul procurorilor si a mentinut decizia de infiintare a Partidului Civic Maghiar a Tribunalului Bucuresti, hotararea fiind definitiva si irevocabila. Parchetul a cerut la termenul de ieri sa admita contestatia la infiintarea Partidului Civic Maghiar si sa se trimita dosarul la Tribunalul Bucuresti pentru rejudecare. Procurorul a aratat ca magistratii Tribunalului Bucuresti nu au cercetat cu atentie fondul cauzei si ca „exista falsuri grosolane in ceea ce priveste listele. Sunt numeroase semnaturi inscrise in acelasi fel pentru nume diferite”.

Partidul Civic Maghiar - sapte infractiuni penale

In dorinta de a se infiinta cat mai repede, pentru a participa la alegerile locale, Partidul Civic Maghiar a savarsit infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale prev. de art. 288 CP, fals intelectual prev. de art. 289 CP, fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 290 CP, uz de fals prev. de art. 291 CP, falsul in declaratii prevazute de art. 292 CP, falsul privind identitatea prev. de art. 293 CP, precum si pentru infractiunile prevazute de legea speciala 677/2001. Vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti nu a facut altceva decat sa fie partas la incalcarea acestor legi. Publicatiile ZIARUL si ZIUA au contactat numerosi asa-zisi semnatari pentru a verifica validitatea semnaturilor depuse pentru infiintarea acestui partid, si multi dintre acestia au raspuns indignati si socati de abuzul savarsit de liderii maghiari, cerand sa se constituie ca martori la proces si contestatari alaturi de publicatia ZIARUL, care a depus, prin redactorul George Roncea, plangere penala la Parchetul General, in vederea suspendarii inregistrarii Partidului Civic Maghiar.

Szasz Jeno nu vrea sa renunte la „Tinutul Secuiesc”

Szasz Jeno, presedintele partidului, a fost prezent in sala de judecata alaturi de ceilalti membri fondatori. Redactorul ZIARUL, George Roncea, a intrat in dialog cu Szasz Jeno, definindu-se de la bun inceput pozitiile de adversari, dar si de persoane care pot discuta civilizat, in contradictoriu. Szasz Jeno a tinut sa precizeze ca Laszlo Tokes nu va fi in nici un caz presedinte al partidului secuiesc si ca el personal este convins ca incercarea de contestare a inregistrarii partidului sau este un complot al UDMR. Redactorul ZIARUL a recomandat primarului din Odorhei sa caute articolele publicate in ZIARUL despre Verestoy Attila, Nagy Szolt si alti lideri ai UDMR si sa se convinga singur, ca in aceasta privinta, parerea sa este neintemeiata. Liderul PCM i-a solicitat redactorului ZIARUL sa-si retraga plangerea penala, iar George Roncea a fost de acord cu oferta primarului din Odorhei cu conditia ca si Szasz Jeno sa renunte la autonomia asa-zisului „Tinut Secuiesc” si sa recunoasca public ca Romania este una si indivizibila. Sazsz Jeno a inghitit in sec si nu a fost de acord cu „barterul” propus de George Roncea. ZIARUL isi va mentine acuzatiile la adresa liderilor maghiari si secui, ale caror organizatii - UDMR si nou-nascutul PCM Ð sunt ramuri otravite ale aceluiasi vectorul antiromanesc.

Sesizare la CSM

Redactia ZIARUL s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii, Sectiei pentru judecatori a inspectiei judiciare a CSM, cu privire la judecatorul Pavel Filip, vicepresedinte al Curtii de Apel. S-a cerut luarea in considerare a hotararii de inregistrare prin evidenta fraudare a legii a PCM, fractiunea radicala a UDMR, emisa de judecatorul Pavel Filip. Deoarece decizia ridica mari semne de intrebare cu privire la actul de justitie, CSM-ul a fost solicitat sa analizeze raspunderea judecatorului Pavel Filip si sanctionarea sa in conformitate cu Legea nr. 303, din 28 iunie 2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor invocandu-se art. 99, punctul h) conform caruia constituie abateri disciplinare „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

Ziarul / 2008-03-15 / Radu Cosma / Roxana Orcea

http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=667&Itemid=1

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc