duminică, 31 ianuarie 2010

Civicii maghiari vor să citească pe limba lor

PCM a cerut ieri la şedinţa CJ ca materialele proiectelor de hotărâre să fie bilingve

Fracţiunea PCM din cadrul Consiliului Judeţean Covasna (CJ) a propus ieri în cadrul şedinţei de Consiliu ca materialele de şedinţă să fie puse la dispoziţia consilierilor bilingv, şi steagul secuiesc să fie afişat în sala de şedinţe.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a afirmat, că potrivit legii 215 materialele Consiliului Judeţean trebuie primite înainte de şedinţă, în limba maternă.

„Noi asta am cerut în 2008, în iulie şi octombrie, şi de atunci nu am primit, şi acesta este un drept fundamental al omului. Solicităm ca de acum încolo să primim, este important pentru noi. Şi dacă acum avem prefect maghiar, să punem în sala de şedinţe şi steagul secuiesc”, a spus Kulcsar Terza Jozsef.

Legat de solicitarea privind traducerea materialelor de şedinţă, preşedintele CJ, Tamas Sandor, apreciază cererea ca una corectă şi a spus că se vor strădui să îi dea curs.

„De fapt, când ajungem la şedinţa CJ şi proiectele de hotărâre şi expunerile de motive sunt în două limbi, însă n-am ajuns cu munca în faza în care deja în comisie să fie primite, şedinţele sunt cu două săptămâni înainte de şedinţă şi trebuie mai multă efort ca să se traducă şi să fie bine şi tehnic corect, dar o să ne străduim, aşa este nu numai legislaţia, dar şi priorităţile noastre şi trebuie să beneficiem şi să acordăm atenţie acestei laturi”, a spus Tamas Sandor.

Ana Sidon
http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=6283

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc