vineri, 8 ianuarie 2010

Gyorgy Ervin ar putea reveni in functia de prefect

Fostul prefect al judetului Covasna, Gyorgy Ervin ar putea reveni la conducerea institutiei, fiind nominalizat de UDMR pentru aceasta functie. Gyorgy Ervin a fost prefect in perioada ianuarie 2005-februarie 2009, iar dupa inlocuirea acestuia de catre Codrin Munteanu a ocupat postul de subprefect al judetului Covasna.

Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat pentru AGERPRES ca in cadrul negocierilor purtate cu PD-L, Uniunea a mai solicitat functii de prefect si in judetele Harghita, Hunedoara, Salaj si Vaslui.

Ervin Gyorgy, in varsta de aproape 46 de ani, a absolvit Facultatea de Geologie la Cluj-Napoca si a intrat in politica alaturi de UDMR in anul 1990, ocupand inclusiv functia de presedinte executiv al organizatiei judetene.

In 2005, dupa ce a intrat in corpul inaltilor functionari publici, Gyorgy Ervin a demisionat din UDMR. In urma cu aproape trei ani, acesta a primit un premiu de excelenta pentru contributia adusa la realizarea consensului intre autoritatile publice locale, premiu decernat la Gala Premiilor de excelenta Administratie.ro.

Ervin Gyorgy a declarat in repetate randuri ca in timpul primului sau mandat a fost 'un prefect al tuturor locuitorilor judetului Covasna, indiferent de etnie, independent si impartial' si a contribuit la crearea unui echilibru intre partidele politice si comunitatile etnice.

Daca nominalizarea sa va fi acceptata de Guvern, atunci Gyorgy Ervin il va inlocui pe Codrin Munteanu, in varsta 35 de ani, absolvent al Institutului National de Administratie, doctorand in drept administrativ si fost subprefect de Bucuresti in legislatura trecuta, care a fost sustinut in functie de PSD.

http://www.ziare.com/sfantu-gheorghe/actual/gyorgy-ervin-ar-putea-reveni-in-functia-de-prefect-1087641

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc