duminică, 17 ianuarie 2010

L. Tokes: UDMR s-a schimbat în rău in de la momentul înfiinţării

Consiliul National al Maghirilor din Transilvania a transmis, sambata, un mesaj UDMR, afirmand ca Uniunea s-a schimbat profund in ultimii 20 de ani, de la momentul infiintarii, deoarece acum nu mai reprezinta toti maghiarii.

CNMT sustine ca, fata de sloganul initial al UDMR, “nu suntem la fel, dar suntem uniti”, dezvoltarea Uniunii din ultimii 20 de ani arata altceva.

“Uniunea primitoare, care apreciaza diversitatea politica, cea care este capabila sa integreze idei si pareri diferite, care lupta in mod unitar pentru scopurile comune apartine demult trecutului. Politica maghiara de reprezentare unitara s-a destramat, iar ruinele ei sunt acoperite silentios de aniversare si de propaganda egoista. Tatii fondatori s-au imprastiat, fiecare in directie diferita.

Cei mai descurcarerti dintre ei au facut-o sub numele vechi, cu continut nou, iar altii sub alt nume, dar cu scopurile vechi, insa marea majoritate a lor s-au dat la o parte sau au fost dati la o parte”, se arata in scrisoarea adresata UDMR si semnata de presedintele CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo (foto) si de presedintele executiv al Consiliului, Toro T. Tibor.

CNMT atrage atentia ca, in momentul de fata, UDMR este doar una din multele formatiuni maghiare din Transilvania care isi pastreaza monopolul reprezentarii in Parlament, dar pe planul reprezentarii la nivelul administratiei locale sunt nevoiti sa imparta functiile cu altii.

In finalul mesajului, CNMT face apel la unitate in randul politicii maghiare, pentru ca interesele maghiarilor din Romania sunt “de cele mai multe ori, in dauna interesului national al majoritatii”, motiv pentru care e nevoie de participare cu eforturi comune la realizarea lor.

Tokes Laszlo si tatal lui Toro T. Tibor, Toro Tibor, sunt programati pentru a primi plachete aniversare din partea UDMR, in calitatea lor de membrii fondatori ai Uniunii, in cadrul ceremoniei programata la Cluj-Napoca, la Opera Maghiara. Niciunul din ei nu a confirmat prezenta la eveniment.

http://www.napocanews.ro/2010/01/l-tokes-udmr-s-a-schimbat-in-rau-in-de-la-momentul-infiintarii.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc