vineri, 15 ianuarie 2010

Pentru Institutul condus de H.R. Patapievici, buget mai mare cu peste trei milioane de euro decat in 2009

Parlamentarii au adoptat joi bugetul Institutului Cultural Roman in forma propusa de Guvern, fara amendamentul votat in comisiile de buget care prevedea reducerea cu 30% a sumei stabilite de Executiv pentru institutie in 2010, informeaza NewsIn.

Singurul amendament admis a fost unul care trecuse de comisiile de buget-finante si care stabilea transferarea din bugetul ICR a unor sume de cheltuieli prevazute la articolul "calamitati" la capitolul "actiuni cu caracter stiintific si social-cultural".
Parlamentarii din comisiile reunite de buget-finante adoptasera sambata un amendament al senatorului PNL Dan Radu Rusanu si al deputatului UDMR Petru Lakatos prin care bugetul Institutului Cultural Roman (ICR) a fost redus cu 30%, la 38,5 milioane lei, similar celui din 2009.

Proiectul de buget trimis de Guvern prevedea ca bugetul ICR sa fie de 55 milioane lei, insa, in urma votului din cele doua comisii, acesta a fost redus la un nivel similar celui din 2009. Conform executiei preliminate, bugetul institutiei a fost anul trecut de 38,482 milioane lei.
Presedintele ICR, Horia Roman Patapievici, a contestat decizia argumentand ca reducerea bugetului duce la o prezenta mai redusa a Romaniei in Europa pe plan cultural. "Am cerut un buget care sa tina seama de prezenta noastra in strainatate si care sa tina seama ca ICR e presedintele EUNIC (European Union National Institutes for Culture, n.r.) in 2010, asa cum a fost sprijinit Sibiul in 2007 cand a fost capitala culturii. Asta se stabilise cu Ministerul Finantelor Publice (MFP). Ceea ce tocmai s-a decis este o prezenta mai mica cu 30% a culturii romane in strainatate", a comentat Patapievici.
El a adaugat ca suma era destinata in principal deschiderii unor noi institute, dar si consolidarii programelor ICR.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2010-01-15&id=49064

Un comentariu:

Anonim spunea...

REDUCEREA MANDATULUI PRESEDINTELUI ROMAN BASESCU DE LA 5 ANI LA 5 LUNI !
Documente care anunta sfarsitul regimului dela Bucuresti
Vasilescu a fost scos pe sest din Romania sub nasul servicilor secrete. Vizita fostului director al aeroportilui Otopeni (Romania )la New York fost extrem de scurta, se pare de cateva ore. Marturiile date sub juramant fac parte din noul dosar de acuzare prin care autoritatile judiciare americane spera sa obtina extradarea celebrului traficant de arme din Tailanda.
"Bout partner a friend of Romanian president Traian Basescu, connected Viktor Bout to Arsenal and Romtehnica, companies of Romanian DoDefense. Cigarettes in cargo manifest of Air Sofia aircraft, in fact rifle guns amunitions loaded on board at Bucharest-Otopeni Romanian AFB for a destination under embargo in 1998 ( Sierra Leone )".
In total Vasilescu a documentat vreo 200 de transporturi de armament
violand santiunile ONU depe aeroportul Otopeni.
Un aspect inedit reprezinta vanzarea pe un pret de nimic a flotei aeriene romane de catre Ministrul Transporturilor Traian Basescu actualul Presedinte al Romaniei catre contrabandisti de arme. ( un avion Iliusin la pretul unui Jeep )
"Vasilescu testifies a few Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in arms smuggling on the Bucharest airport and in the of Agigea zone, in the Constanta Sea Port (new and old), for military training and support of the Islamic organizations."
Vasilescu a parasit USA dupa cateva ore de sedere la New York fara sa viziteze orasul. In aceste ore el a reusit sa arunce in aer mafia de arme si politica a Romaniei in frunte cu actualul presedine Traian Basescu.
Corespondenta speciala pentru Nipon PRESS by Robert Horvath
VEDETI DOCUMENTE EXTRAORDINARE PE :
Vasilescu | MySpace - myspace.com/val2002

 In cazul in care intervine cenzura serviciilor puneti pe yahoo Web Search: 
 www.myspace.com/val2002
URMARITI : http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc