vineri, 15 ianuarie 2010

Pentru Institutul condus de H.R. Patapievici, buget mai mare cu peste trei milioane de euro decat in 2009

Parlamentarii au adoptat joi bugetul Institutului Cultural Roman in forma propusa de Guvern, fara amendamentul votat in comisiile de buget care prevedea reducerea cu 30% a sumei stabilite de Executiv pentru institutie in 2010, informeaza NewsIn.

Singurul amendament admis a fost unul care trecuse de comisiile de buget-finante si care stabilea transferarea din bugetul ICR a unor sume de cheltuieli prevazute la articolul "calamitati" la capitolul "actiuni cu caracter stiintific si social-cultural".
Parlamentarii din comisiile reunite de buget-finante adoptasera sambata un amendament al senatorului PNL Dan Radu Rusanu si al deputatului UDMR Petru Lakatos prin care bugetul Institutului Cultural Roman (ICR) a fost redus cu 30%, la 38,5 milioane lei, similar celui din 2009.

Proiectul de buget trimis de Guvern prevedea ca bugetul ICR sa fie de 55 milioane lei, insa, in urma votului din cele doua comisii, acesta a fost redus la un nivel similar celui din 2009. Conform executiei preliminate, bugetul institutiei a fost anul trecut de 38,482 milioane lei.
Presedintele ICR, Horia Roman Patapievici, a contestat decizia argumentand ca reducerea bugetului duce la o prezenta mai redusa a Romaniei in Europa pe plan cultural. "Am cerut un buget care sa tina seama de prezenta noastra in strainatate si care sa tina seama ca ICR e presedintele EUNIC (European Union National Institutes for Culture, n.r.) in 2010, asa cum a fost sprijinit Sibiul in 2007 cand a fost capitala culturii. Asta se stabilise cu Ministerul Finantelor Publice (MFP). Ceea ce tocmai s-a decis este o prezenta mai mica cu 30% a culturii romane in strainatate", a comentat Patapievici.
El a adaugat ca suma era destinata in principal deschiderii unor noi institute, dar si consolidarii programelor ICR.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2010-01-15&id=49064

2 comentarii:

Anonim spunea...

EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE !

ULUITOR, INCREDIBIL,SENZATIONAL, DEMENT !

Scandalul ICR creiat prin chemarea de catre mine a politiei americane la expozitia din NEW YORK ramane actual. Expozitia este deschisa si azi dupa aproape doi ani. Articolul scris acum doi ani ramane valabil ,cu singura deosebire fiind faptul ca bugetul ICR sa marit cu 4 milioane $ peste bugetul din anul trecut.
Probabil Presedintele de onoare al ICR ,Traian Basescu consindera ca in mijloc de
criza, cand se taie pensile, oamenii sunt dati afara si copii nu au ce manca ,trebue furat mai mult !
DESCHIDETI BLOGUL ROBERT HORVATH-DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/
FOTOGRAFII CU POLITISTI AMERICANI DESCINZAND IN MIEZ DE NOAPTE
LA ICR NEW YORK.


MANDAT PENTRU ARESTAREA LUI BASESCU LA NEW YORK
Astazi 12 Noiembrie publicatia New York Magazin a spart cenzura. Redactorul Culian , jurnalist al curajului si adevarului a publicat articolul “Morminte la Bucuresti, Menore la la New York”. El desvalue fapte noi, incendiare ,despre scandalul ICR ,New York: Expozitia antisemita nu a fost una romanaeasca, ci una araba. Mana care a desecrat menore manjind, cu sange cuvantul Fuck, este al arabului OMAR MARWAN AMBAKI.( romanii au fost doar decorul si diversiunea).. . Acesta expozitie de si oficial a fost inchisa la 15 August, este deschisa si azi dupa trei luni de zile….probabil pana la intoarcerea presedintelui din Siria …. Rezultatul anchetei americane incepe sa-si faca loc in media americana….. Profanarea mormintelor este legata de desecrarea menorelor…Se profileaza un scandal international….. Culmea ironiei, face ca.Anti Defamation League cea mai puternica asociatie evreiasca , se se afle cu sediul, la doua minute de galeria ICR. Articolul descrie in amanunt, descinderea in noaptea de 29 octombrie a unei unitati speciale in Hate Crime, pentru a lua probe. Faptul ca presedintele Basescu deschide,sponsorizeaza si refuza sa inchida ,un eveniment extremist care promoveaza teroarea si si ura de rasa in mijlocul celui mai mare oras american, la doi pasi de sediul ONU,creiaza o situatue fara precedent. Aceasta provocare cere un raspuns pe masura . Baza penala o reprezinta “plangerea”adresata politiei, in care subsemnatul cer deschidera unei anchete si dezamorsarea unei bombe a terorismului ideologic islamic. Aceast document oficial impreuna cu probele adunate, pun bazele Mandatului de Arestare in U.S., a cetateanului roman Traian Basescu. Copia acestui document ,cu antetul politiei americane si numar de inregistrare sta la dispozitia celor interesati . Robert Horvath Cineast New York 14 noiembrie 2008 ( cititi nymagazin nr 593 )
http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

Anonim spunea...

REDUCEREA MANDATULUI PRESEDINTELUI ROMAN BASESCU DE LA 5 ANI LA 5 LUNI !
Documente care anunta sfarsitul regimului dela Bucuresti
Vasilescu a fost scos pe sest din Romania sub nasul servicilor secrete. Vizita fostului director al aeroportilui Otopeni (Romania )la New York fost extrem de scurta, se pare de cateva ore. Marturiile date sub juramant fac parte din noul dosar de acuzare prin care autoritatile judiciare americane spera sa obtina extradarea celebrului traficant de arme din Tailanda.
"Bout partner a friend of Romanian president Traian Basescu, connected Viktor Bout to Arsenal and Romtehnica, companies of Romanian DoDefense. Cigarettes in cargo manifest of Air Sofia aircraft, in fact rifle guns amunitions loaded on board at Bucharest-Otopeni Romanian AFB for a destination under embargo in 1998 ( Sierra Leone )".
In total Vasilescu a documentat vreo 200 de transporturi de armament
violand santiunile ONU depe aeroportul Otopeni.
Un aspect inedit reprezinta vanzarea pe un pret de nimic a flotei aeriene romane de catre Ministrul Transporturilor Traian Basescu actualul Presedinte al Romaniei catre contrabandisti de arme. ( un avion Iliusin la pretul unui Jeep )
"Vasilescu testifies a few Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in arms smuggling on the Bucharest airport and in the of Agigea zone, in the Constanta Sea Port (new and old), for military training and support of the Islamic organizations."
Vasilescu a parasit USA dupa cateva ore de sedere la New York fara sa viziteze orasul. In aceste ore el a reusit sa arunce in aer mafia de arme si politica a Romaniei in frunte cu actualul presedine Traian Basescu.
Corespondenta speciala pentru Nipon PRESS by Robert Horvath
VEDETI DOCUMENTE EXTRAORDINARE PE :
Vasilescu | MySpace - myspace.com/val2002

 In cazul in care intervine cenzura serviciilor puneti pe yahoo Web Search: 
 www.myspace.com/val2002
URMARITI : http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc